Naslovna » Aktuelno » ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА “ИГРАЈ, ТРЧИ И ПОБЕДИ” УЧЕНИКА СПОРТСКЕ ГИМНАЗИЈЕ БИЋЕ ОДРЖАНА 20. ФЕБРУАРА У МТС ДВОРАНИ

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА “ИГРАЈ, ТРЧИ И ПОБЕДИ” УЧЕНИКА СПОРТСКЕ ГИМНАЗИЈЕ БИЋЕ ОДРЖАНА 20. ФЕБРУАРА У МТС ДВОРАНИ

 

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА “ИГРАЈ, ТРЧИ И ПОБЕДИ”УЧЕНИКА СПОРТСКЕ ГИМНАЗИЈЕ БИЋЕ ОДРЖАНА 20. ФЕБРУАРА У МТС ДВОРАНИ

СВА ПРИКУПЉЕНА СРЕДСТВА НАМЕЊЕНА ДЕЦИ БЕЗ РОДИТЕЉСКОГ СТАРАЊА

Ученици Спортске гимназије из Београда положили су испит зрелости! Представу „Играј, трчи и победи“ млади спортисти играће 20. фебруара у МТС Дворани, а новац прикупљен куповином улазница биће намењен деци без родитељског старања.

У питању је комад који су осмислиле професорке српског језика и књижевности: Ивана Маринко је написала комад, а у режији јој је помогла Верица Ђоковић,, која истиче да је ова представа само производ онога што иначе раде на часовима српског језика, где се, тумачећи књижевна дела труде да, како кажу, код својих ученика пробуде хуманост и човекољубље.

Млади спортисти ће на “даске које живот значе” 20. фебруара изаћи два пута, у 17.30 и 20 часова. Приход од продатих улазница намењен је деци без родитељског старања.

Ово није прво извођење представе. Почетком децембра представу су играли са једним важним циљем – да помогну у прикупљању новца за лечење школског друга. Тада су прикупили 560.000 динара и сав новац је уплаћен Фондацији „Буди хуман“.

У новом хуманом чину подржало их је Министарство просвете, а поруке подршке стижу од многих личности из јавног живота. Уз ученике Спортске гимназије стали су Војин Ћетковић, Звонимир Ђукић – Ђуле фронтмен групе Ван Гог, Јелисавета Орашанин, Јелена Јовичић, Драган Петровић Пеле,Филип Филиповић, који је био ученик ове школе, Тијана Бигдановић, Јована Бракочевић, Милица Старовић, хуманиста Столар Миле и многи други.

Из Спортске гимназије поручују да велику захвалност дугују тиму МТС Дворане који је пропазнао значај оваковог иступања и представљања младих људи и њихове хумане мисије.

ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЈЕ НА БЛАГАЈНИ МТС ДВОРАНЕ

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top