Mona-rana rezervacija leto 2019
Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 19. nedelja trudnoće

19. nedelja trudnoće

19-ndelja-trudnoce

19. nedelja trudnoće

Vaša beba je sada dugačka oko 18 cm i teži negde oko 200 do 225 grama. Ovo sada definitivno predstavlja veliki skok na tabeli rasta, pa zato očekujte i dalje velike napretke u nedeljama koje dolaze.

Pegavi ste ili imate fleke po licu? Hormoni su krivi za ove mrlje, koje ne pogađaju sve trudnice. Hormoni trudnoće su takođe odgovorni za crnu liniju (linea nigra), tamnu liniju koja se proteže od Vašeg stomaka do pubične kosti. Ove dve pojave će postepeno izblediti nakon porođaja. Izlaganje suncu može još više da potamni pigmente Vaše kože i dovede do toga da pege i fleke dođu do većeg izražaja.

Kako Vaša materica postaje veća, kružni ligamenti koji je podržavaju se rastežu. Povremeno, ovo istezanje ligamenata može da uzrokuje oštar ili tup bol u dnu Vašeg stomaka, obično sa jedne ili druge strane. Ovaj bol je najviše primetan kada naglo menjate položaj ili ustanete sa stolice ili kreveta. Kao i sa većinom drugih neugodnosti kod trudnoće, odmor donosi najbolje olakšanje.
Iako je bol u kružnim ligamentima prilično uobičajen, trebalo bi da pozovete lekara ako ste zabrinuti.

Da li ste odabrali ime za bebu? Razmišljate li o uređenju sobe? Imate li sve potrebno za bebu? Ko će se brinuti o starijoj deci dok ste u porodilištu? Da li ste odabrali porodilište? Razmislite o ovome.

Nema komentara.

Scroll To Top