Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 39. nedelja trudnoće

39. nedelja trudnoće

39-nedelja-trudnoce

39. nedelja trudnoće

Svakodnevno obratite pažnju na bebine pokrete. Odmah obavestite lekara ako primetite da se aktivnost primetno usporava jer to može biti znak da nešto nije u redu. Smislite zaduženja za starije dete.
Iako vam se možda čini da pre odlaska u bolnicu treba obaviti još sto stvari, usporite i uživajte. Kada dođete iz porodilišta, čitanje i gledanje televizije, a naročito spavanje biće vam luksuz. Iskoristite vreme i radite vežbe za opuštanje koje mogu usporiti rad srca i sniziti krvni pritisak i tako vam popraviti raspoloženje.

Kada su emocije buduće majke u pitanju, tokom 39. nedelje trudnoće, moguće je i dozvoljeno sve – od ushićenja, radosti i uzbuđenosti do zabrinutosti, anksioznosti i umora. Mnoge žene ovako proživljavaju i period posle porođaja. Što ste bolje informisani, to ćete lakše pregurati period pre i posle rođenja deteta. Kada se beba rodi, hormoni će naglo pasti. Ova pojava kod 80% majki izaziva neki osećaj tuge i sete.

Ako imate starije dete, kako bi se ono i dalje osećalo važno i voljeno kada se iz porodilišta vratite s ‘novom’ bebom, možete dogovoriti poslove i zaduženja. Na primer, dogovorite se da ono bude odgovorno za držanje maramica kada bebi menjate pelenu ili za držanje kreme. Kako bi se vaše prvorođeno dete osećalo što važnije, možete se dogovoriti oko novog nadimka, odnosno da ga sada zovete ‘Mamin mali pomagač’.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top