Mona-Spa_Break
Naslovna » Aktuelno » 57. OKTOBARSKI SALON

57. OKTOBARSKI SALON

Od 14. septembra do 28. oktobra 2018. u Beogradu će biti organizovan 57. Oktobarski salon pod nazivom „Lepota kakofonije“.

Galerije KCB (Podroom, Likovna, Artget), Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), zgrada Muzeja grada Beograda (Resavska 40b), U10 galerija i Remont galerija biće mesta na koji će se održati 57. Oktobarski salon.

Umetnički direktori su Gunar Kvaran i Danijel Kvaran.

Razgovori o umetnosti

UMETNOST JE NAŠ POSAO

Promene i izazovi u savremenom umetničkom okruženju

Nedelja, 16. septembar od 10.00 do 14.00

Dvorana Kulturnog centra Beograda

Kolarčeva 6

 

Razgovori. Ove godine u okviru Oktobarskog salona, u nedelju, 16. septembra od 10 do 14 časova u Dvorani Kulturnog Centra Beograda (Kolarčeva 6) održaće se prateći program razgovora na temu Umetnost je naš posao.

Razgovori će okupiti umetnike, kustose, art menadžere, galeriste i art kritičare iz Srbije i sveta koji će kroz kratke prezentacije i razgovor s publikom ponuditi svoje viđenje današnjih svetskih kretanja na tržištu umetnosti, ispitijući različite aspekte kao što su: kontekstualizacija, eventizacija, monetizacija, festivalizacija, komunikacija i promocija umetnosti.

U programu Umetnost je naš posao učestvovaće Gunar Kvaran, jedan od ovogodišnjih kustosa Oktobraskog salona, kustos muzeja savremene umetnosti u Oslu, Fabris Iber, Francuska, umetnik, učesnik Oktobarskog salona, Srđan Šaper vlasnik galerije Novembar u Beogradu, Nina Lalić, brend strateg i kolekcionar moderne srpske umetnosti, San Francisko, Tom Saks, svetski poznati umetnik iz SAD, učesnik Oktobarskog salona i Aleksandra Lazar direktor i kustos galerije Drina u Beogradu. Moderator razgovora je Milena Trobozić Garfild

U drugogom delu programa Dženifer Rajzer iz San Franciska, kritičar, jedan od članova rukovodećeg tima Burning Man-a i autor knjige Burning Man, Art on Fire, govoriće o genezi fenomena Burning Man, Kada je 90-tih godina prebačen sa plaže u San Francisku u pustinju u Nevadi, ovaj popularni umetnički događaj  izrastao je u globalno prepoznatljiv umetnički pokret koji posećuje stotine hiljada ljudi kao i neki od najuticajnijih predstavnika nove tehno elite iz Silikonske doline.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top