Mona-zimske carolije
Naslovna » Deca » Deca » A za mamu! CVET

A za mamu! CVET

A za mamu! CVET

za-mamu-cvetČujte i počujte, na znanje, na znanje! Jedino ono što poklonite drugima, je večito vaše, ni više a ni manje!

Volim praznike jer sam kao mala učila baš na te datume da poklanjam. Tata bi obavezno napravio dupli praznik od svakog, neznajući pritom da li veću pažnju poklanja pripremanju poklona, prazniku ili slavljenici. Kad otkrijete lepotu poklanjanja drugima i kakve sve prednosti vam taj čin donosi, u jednom trenutku vam se desi da više volite da dajete nego da uzimate. To je moj TATA!

Upoznala sam jednog dečka nekada davno, on je radio u jednoj Beogradskoj kult knjižari koje više, na žalost nema, ali verujte mi da… Ta knjižara, bez tog prodavca, menjala bi formu, on je bio pomalo inventar, pomalo knjiga, pomalo visual, pomalo prodavac… Pomalo sve!

Ako odeš kod njega kući i kažeš mu: “Jao, što ti je ovo lepo…” On ti kaže: “Uzmi!” U smislu, ponesi ga kući ako ti se sviđa! Naravno, ti ne uzmeš ništa. Oni koji uzmu ili koliko uzmu, ili šta uzmu verovatno kažu mnogo o sebi u tom trenutku. Ali, shvatiš, da čovek krstari na nekim drugim ljudskim nivoima. Gde dan koristi za emotivno čišćenje svoje kuće i na taj način pravi mesto za neke druge stvari koje tek trebaju sa puno emocija da uđu u njegov dom.

Tako rade i deca… Hoćeš? Uzmi, zauvek! To se otprilike dešavalo svake godine u našim provincijskim kućama za osmomartovske praznike. Ulazi ogromna količina cveća, odstoji koji minut u kući, prepakuje se na brzinu i ide dalje… Srećan ti osmi mart, strina, tetka, ujna, učiteljice, komšinice, prijateljice!

Ali kada mami treba da se čestita taj osmi mart, za koji nikada nisam ni znala dobro šta on znači… >>

Nema komentara.

Scroll To Top