Zimske carolije Mona
Naslovna » Aktuelno » ACID I FESTIVAL AUTORSKOG FILMA ŽELE DA PRIVUKU MLADU PUBLIKU

ACID I FESTIVAL AUTORSKOG FILMA ŽELE DA PRIVUKU MLADU PUBLIKU

Na današnjoj konferenciji održanoj u Kombank Dvorani u okviru Festivala autorskog filma priliku da se obrate prisutnima imali su Lor Vermerš ispred ACID-a, kao i ekipe filmova ,,A sada se spušta veče“ i ,,AS(25).“

ACID( ( Udruženje za promociju mladog nezavisnog filma) je ove godine u okviru svoje selekcije na Kanski festival poslao devet filmova od kojih će čak četiri ostvarenja biti prikazana na Festivalu. Deo regularnog ACID programa od nedavno čine i ACID POP koji teži da privuče mlađu publiku organizovanjem propratnog sadržaja pre i posle projekcija filmova kao i ACID TRIP koji je skoncentrisan na predstavljanje svojih filmova, svake godine u drugoj državi. Svoje prvo internacionalno predstavljanje imao je 2015. godine u našoj zemlji. Vermeš je istakla:

,,Cilj ACID programa je da privuče mladu publiku u bioskope koja će ove filmove doživeti kao svoje.“
Inicijalna ideja ovogodišnje selekcije, napomenula je Vermeš, jeste povratak fantastici kao žanru.
Iz selekcije Hrabri Balkan, danas je svoj film ,,A sada se spušta veče“ predstavila rediteljka Maja Novaković, zajedno sa producentom Milanom Milosavljevićem, kao i protagonistkinjom filma Vinkom Radić.

Film govori o svakodnevnici i realnosti žitelja sela u oblasti Bosne i Hercegovine, gde je rediteljka provela svoje detinjstvo. Novaković je govoreći o filmu naglasila: ,,Film govori o spoju duha i prirode u zaboravljenom vremenu.“

Producent Milan Milosavljević rekao je da je ovo jedan od najboljih filmova koji su snimljneni i koji će ostati u arhivi Akademskog Filmskog centra. Projekcija filma biće održana danas u Domu Omladine u 17.30h.

Specijalnu projekciju ujedno i premijeru na Festivalu danas u 19.30h u Domu Omladine  imaće i domaći film „AS (25)“, koji je na konferenciji predstavila mlada rediteljka Milena Grujić, zajedno sa producentima Jankom Đorićem i Tijanom Marković, kao i glavnim glumcem Vladimirom Gojovićem. Rediteljka je istakla da joj je istinit događaj u jednom beogradskom naselju poslužio kao inspiracija za ovaj film, dok su producenti govorili o budžetskim problemima sa kojima su se susretali.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top