Naslovna » Dešavanja » Aska i vuk u pozorištu Duško Radović

Aska i vuk u pozorištu Duško Radović

Aska i vuk u pozorištu Duško Radović 05.03.2017. godine.

Aska i vuk“ Ivo Andrić

 

Dramatizacija i režija: Tatjana Piper Stanković

Muzika: Aleksandar Lokner

Asistent režije i scenski pokret: Danica Arapović

Scenografija i kostim: Staša Jamušakov

Kreacija lutaka: Marija Tavčar

Igraju:

Aska, Devojčica 1………………………………VLADISLAVA ĐORĐEVIĆ

Vuk, Dečak 1………………………………………LAZAR MILjKOVIĆ

Aja, Devojčica 2………………………………..JOVANA CVETKOVIĆ

Tata, Dečak 2, Mali ovan…………………..ARSENIJE TUBIĆ

Nastavnica………………………………………..TATJANA PIPER STANKOVIĆ

Aska i vuk

O PREDSTAVI:

Dobro deco, šta je ovo?

Tako je draga moja dečice, to je vuna. Tu vunu dobijamo od jedne meke i tople životinje, od ovce. Njeno runo je tako meko i toplo kao i priča koju je 1953. godine napisao Ivo Andrić. Ta pripovetka zove se „Aska i vuk“. Ovo je priča o nasilju i kako to nasilje zaustaviti. Ivo Andrić je bio svedok velikog nasilja i u Prvom i u Drugom svetskom ratu zato je pisao i pokušavao da menja ljude jer je verovao u dobro.

Predstava uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike priča priču o nasilju i o tome kako ga zaustaviti u svakodnevici u našim školama, od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje pa sve do učionice. Učiteljica novim pristupom pokreće učenike. Oni učestvuju u priči, rešavaju svoje odnose i pronalaze ljubav. Nasilje biva poraženo.

TATJANA PIPER STANKOVIĆ

Rođena 1963. godine u Beogradu. Član Omladinsko-dramskog studija RTB kod Bate Miladinovića deset godina. Od 1983. do 1990. stalno zaposlena u Pozorištu lutaka „Pinokio“. Školske 1990-1991. upisuje redovne studije na FDU smer pozorišna i radio produkcija.

U Malom pozorištu „Duško Radović“ stalno zaposlena od 1994. godine. Samostalnom režijom počinje da se bavi od 1996. na predlog Srboljuba Stankovića. Do tada je bila njegov pomoćnik režije na više predstava. U svojoj profesionalnoj karijeri ima oko 50 premijera, dva filma i negde oko 300 epizoda televizijskih lutkarskih serijala.

Preko deset godina se bavila sinhronizacijom crtanih filmova i reklama. Pored „Valtrovićevih“ nagrada i „Milene Načić“ za animaciju u okviru godišnjih nagrada u svom pozorištu nosilac je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima.

Predstave koje je režirala učestvovale su na međunarodnim festivalima u Pragu, Beču, Lisabonu, Klužu i Isfahanu.

Nema komentara.

Scroll To Top
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE