Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Dešavanja » Dan bezbednog interneta

Dan bezbednog interneta

dan-bezbednog-interneta-2015

Kada bi vas neko pitao koliko dnevno vremena vaše dete provodi na internetu, šta biste odgovorili? Da li bi vam bilo lakše da odgovorite koliko vremena ne provodi na internetu? Možda niste ni svesni koliko (ne) znate o sigurnosti na www. svetu.

Često, i mi odrsli, mislimo kako imamo kontrolu nad onim što objavljujemo, šta blokiramo, što smo jednom kliknuli Next ili Like samo da nam se obaveštenje sa ekrana skloni kako bismo nastavili nesmetano da surfujemo po internetu…

I onda nas šokira vest o posledicama nepažljivog korišćenja ovog virtualnog sveta. A od te nepažnje nas i našu decu zapravo deli samo jedan ili nekoliko pogrešnih klikova i objava.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je pozvalo sve škole u Srbiji da obeleže Dan bezbednog interneta kako bi se skrenula pažnja ne samo na ovaj problem već i na načine prevencije digitalnog nasilja i smanjenje zloupotrebe savremenih tehnologija.

Škole će između ostalog organizovati predstave sa ovom tematikom, zatim će nastavnici sa učenicima organizovati tribine za učenike i roditelje, učenici će praviti liflete sa važnim informacijama i deliti ih u školi, ali i van nje , odeljenja će praviti zajedničke postere, a učenici su pozvani da na svoje profile na društvenim mrežama postavljaju poruke u duhu kampanje, kao i da posete sajt Klikni bezbedno.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top