Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika poljoprivredno-veterinarske škole – Svilajnac

Dom učenika poljoprivredno-veterinarske škole – Svilajnac

Dom učenika poljoprivredno-veterinarske škole – Svilajnac

35210 Svilajnac
Kralja Petra I 64
035 321 197, 035 323 594
www.poljvet-svil.edu.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Dom učenika se nalazi u sastavu Poljoprivredno-veterinarske škole „Svilajnac“ u Svilajncu. Mešovitog je tipa jer obuhvata populaciju učenika oba pola.

Dom učenika “Svilajnac” raspolaže sa dve zgrade u kojima su učenici smešteni. Prva je izgrađena 1957. godine (satari deo), druga je savremena( novi deo), namenski podignuta 1998. godine.

Od 31.04.2010. Škola sa Domom ima sertifikat ISO i HCCCP standarda.

Smeštajni kapacitet Doma je 420 mesta. Sobe u Domu su trokrevetne i četvorokrevetne. Dom raspolaže sa moderno opremljenom kuhinjom i trpezarijom, savremenim prostorijama za učenje, sportskim terenima za male sportove, modernom sportskom salom, teretanom, razglasnim sistemom i video nadzorom kao delom službe za fizičko-tehničko obezbeđenje. Učenicima je na raspolaganju i tv sala, internet klub, kao i biblioteka u kojoj se nalazi više od 9500 knjiga.

Vaspitnim radom u Domu obezbeđuje se razvijanje intelektualnih i radnih sposobnosti; unapređivanje fizičkog zdravlja; pomoć u učenju i izvršavanju školskih obaveza; razvijanje moralnih, estetskih i ostalih vrednosti ličnosti.

Na poslovima vaspitno-pedagoškog rada, danas u Domu radi 15 vaspitača različitih profila sa pedagoško-psihološkom službom.

Sobe su trokrevetne i četvorokrevetne, sa centralnim grejanjem.

Ukupan broj učeničkih soba je 106.

Učenici se sami staraju o higijeni i estetici svojih soba.Sobe se svakodnevno ocenjuju a na kraju meseca rangiraju, nagrađuju ili kažnjavaju u zavisnosti od postignutih rezultata i stanja soba za taj mesec. Održavanje zajedničkih prostorija i kupatila zaduženo je osoblje doma. U vešernici se obavlja pranje i peglanje posteljine

Smeštajni objekti

Stari deo doma raspolaže sa 46 soba. -46 soba su četvorokrevetne.

Kupatila u ovom delu Doma su zajednička.

Novi deo doma raspolaže sa 60 trokrervetnih soba gde dve sobe dele jedno kupatilio.

Prostorije za učenje i slobodne aktivnosti

Pored 11 prostorija koje učenici koriste za učenje u domu se nalaze i prostorije u kojima učenici aktivno i kreativno provode svoje slobodno vreme:

Košarkaško igralište sa reflektorom
Igralište za mali fudbal sa reflektorom
Igralište za odbojku sa reflektorom
Trim staza sa poligonom
Igralište za tenis sa reflektorom

Fiskulturna sala
Učenički klub
Ps klub
Biblioteka
Sale za sekcije
Razglas
Tv sale
Hol sa dva stola za stoni tenis

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top