Mona-rana rezervacija leto 2019
Naslovna » Aktuelno » Drugo regionalno takmičenje u sinhronom i umetničkom plivanju “SYNCHRO STARS 2019”

Drugo regionalno takmičenje u sinhronom i umetničkom plivanju “SYNCHRO STARS 2019”

14. aprila u Beogradu

“Synchro Stars 2019”, regionalno takmičenje u sinhronom plivanju održaće se ove godine 14. aprila u SRC „Novi Beograd”. Osim plivačica uzrasta 8-10 godina i neafirmisani mladi plivači imaće priliku da nastupe i izvedu svoje koreografije u vodi. Domaćin je naš višestruko nagrađivani Klub za sinhrono plivanje “Novi Beograd”, a među takmičarima će se naći mališani 12 klubova iz Srbije, kao i gosti iz Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Češke i Izraela.

Gradski sekretarijat za sport i omladinu je, od ove godine, uvrstio takmičenje Synchro Stars na listu Manifestacija od značaja za grad.

Misija kluba za sinrono plivanje Novi Beograd je da pomogne razvoj sportskih, kreativnih i timskih sposobnosti devojčica, u dobi kada su izložene različitim uticajima sredine i brojnim medijskim sadržajima.

„Krajem prošle godine CEPROM  (Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost) je objavio rezulatate istraživanja u kojima navodi da današnja deca provode pred ekranima u proseku 42 sata nedeljno. To je znatno više nego što provedu u školi i čak dva sata više nego što njihovi roditelji provedu na poslu. Zato je usvajanje zdravih navika i bavljenje sportom od velike važnosti za njihov psiho-fizički razvoj. To je i jedan od razloga iz kog smo prošle godine pokrenuli Synchro Stars. Takmičenje je okupilo više od 70 plivačica iz Srbije i regiona, a ove godine očekujemo  još veći broj učesnica“ – izjavila je  Olja Milićević Milivojević, predsednica Kluba za sinhrono plivanje Novi Beograd.

Synchro Stars takmičenje se realizuje uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije, Saveza za sinhrono plivanje Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

O KSP „Novi Beograd“

Klub za sinhrono plivanje “Novi Beograd” osnovan je 2013. godine uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije i opštine Novi Beograd koja je prepoznala važnost razvijanja malih sportova i time obogatila i zaokružila ponudu plivačkih sportova na bazenu Sportskog centra “Novi Beograd” (“11. April”) na Novom Beogradu. Od 2013. godine do danas u Klub se učlanilo preko 130 devojčica različitih uzrasta. Klub danas broji preko 100 aktivnih članica, osvaja medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima i postavlja nove standarde u trenažnom procesu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top