Platis 3=4 noci 2019
Naslovna » Aktuelno » FEDEMUS 2019 – Konkurs za decu uzrasta od 7 do 15 godina

FEDEMUS 2019 – Konkurs za decu uzrasta od 7 do 15 godina

KONKURS
XXIV REPUBLIČKI FESTIVAL DEČJEG MUZIČKOG STVARALAŠTVA
«DECA KOMPOZITORI» FEDEMUS 2019
Pokrovitelj: Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije
Za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog, instrumentalnog i vokalno-instrumentalnog stvaralaštva koje komponuju deca uzrasta od 7 do 15 godina na časovima muzičke kulture ili kroz slobodne aktivnosti.

Propozicije:

⦁ Na konkursu mogu da učestvuju učenici osnovnih škola, učesnici muzičkih aktivnosti dečjih kulturnih centara i sličnih dečjih ustanova i asocijacija sa teritorije Srbije.

⦁ Prijavljene kompozicije moraju biti uredno napisane, a ukoliko je u pitanju vokalna kompozicija, potrebno je priložiti tekst pesme uz obavezne potpise nastavnika muzičke kulture ili osobe koja vodi muzičku aktivnost u drugim dečjim institucijama odnosno asocijacijama, uz overu pečatom i potpisom direktora (u tri primerka).

⦁ Učesnici konkursa mogu komponovati pojedinačno ili grupno na svoje tekstove ili tekstove svojih vršnjaka.

⦁ Učesnici konkursa prilažu melodijsku liniju sa upisanim tekstom ili šalju radni snimak na CDu.

⦁ Učesnici konkursa mogu poslasi kompletan plej bek studijski snimljen.

⦁ Učesnici konkursa mogu komponovati instrumentalnu kompoziciju za određeni instrument koja mora biti zapisana samostalno ili uz pomoć nastavnika muzičke kulture.

⦁ Učesnici konkursa mogu komponovati elektronsku, kompjutersku kompoziciju, snimljenu na CD – u, za koje organizator obezbeđuje baletsku pratnju, do 3 minuta

⦁ Kompozicije se šalju pod punim imenom i prezimenom autora, nazivom institucije ili asocijacije, tačnom adresom i brojem telefona.

⦁ Kompozicije moraju biti originalne, pisane od strane deteta ili grupe dece a bez intervencija odraslog, nastale u 2018-2019. godini i ne smeju biti izvođene na drugim festivalima.

⦁ Sekeciona komisija od prispelih kompozicija na konkurs vrši izbor do 12 vokalnih, 12 instrumentalnih i 6 elektronskih koje će se izvoditi na završnom koncertu.

⦁ Organizator obezbeđuje matrice za kompozicije koje nisu snimljene u studiju, raspisivanje aranžmana za svaku vokalnu kompoziciju koja će se izvoditi na završnom koncertu, zadržava pravo izbora solista odabrane kompozicije, pratećih vokala i pripreme za završni koncert i obezbeđuje baletsku pratnju za kompjuterske elektronske kompozicije.

⦁ Organizator će uz pomoć regionalne selekcione stručne komisije žirirati kompozicije za završne koncerte i republičkog žirija dodeliti nagradu za kompoziciju (I, II i III mesto), nagrada za najbolji tekst i interpretaciju…

Završnice, koncerti i promocije će se održavati tokom 2019. godine.
Organizator ima ekskluzivno pravo da kompozicije koje odabere Selekciona komisija za izvođenje na završnom koncertu, snimi audio i CD kao i da uvrsti u štampanu zbirku nota, pravo emitovanja u medijima i na drugim Festivalima.

Konkurs je otvoren od 15. 01. 2019. do 15. 03. 2019. godine.
Radove slati poštom na adresu:

DEČJI KULTURNI CENTAR BEOGRAD
Takovska br. 8

sa naznakom za konkurs Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva «Deca kompozitori» najkasnije do 15. 03. 2019. godine.
Sve informacije u vezi konkursa možete dobiti na brojeve telefona
011 3242 011,muzički urednik Festivala Mirjana Miličić-Prokić 063 8427 849

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top