Naslovna » Aktuelno » FILMOVI “JADNICI” I “AJVAR” NAGRAĐENI NA FESTIVALU EVROPSKOG FILMA PALIĆ

FILMOVI “JADNICI” I “AJVAR” NAGRAĐENI NA FESTIVALU EVROPSKOG FILMA PALIĆ

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je žiri Glavnog programa 26. Festivala evropskog filma Palić u sastavu Lorens Tuli, Marta Bereš, Aleš Pavlin, Silas Coumerkas i Tom Burk doneo odluku da nagradu ZLATNI TORANJ za najbolji film dodeli filmu “JADNICI” francuskog reditelja Liđa Lia.

Stefan (Damijen Bonard) se nedavno pridružio anti-kriminalističkoj grupi u Montfermeju,  predgrađu Pariza, gde je i Viktor Igo smestio svoj poznati roman JADNICI. Zajedno sa svojim novim kolegama Krisom (Aleks Manenti) i Gvadom (Đebril Zonga), koji su obojica iskusni članovi tima, ubrzo spoznaje tenziju koja je veoma izražena, unutar lokalnih bandi. Kada se ova trojka nađe u haosu, nastalom tokom hapšenja, dron će snimiti susret, koji preti da otkrije istinu o svakodnevnom životu. Inspirisan neredima u Parizu 2005. godine i Ladj Lievim istoimenim kratkim filmom, JADNICI su provokativni uvid u tenzije koje vladaju između lokalnog stanovništva i policije.

Rediteljka domaćeg filma “AJVAR” Ana Maria Rossi dobila SPECIJALNO PRIZNANJE od žirija 26. Festivala evropskog filma Palić, za svoj debitantski dugometražni igrani film! Nagrada je dodeljena “za prihvatanje univerzalne dileme globalnog sveta, kroz prizmu veze u raspadanju”.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top