Innternational Health
Gimnastika-Pobednik
Mona-Welness_spaodmor
Naslovna » Aktuelno » Francuski kulturni centar-program za novembar

Francuski kulturni centar-program za novembar

PROGRAM – NOVEMBAR 2018.
Mesečni program Francuskog instituta u Srbiji
„Seobe: Balkanska izbeglička ruta

5. NOV – 24. DEC / NOVI SAD

Izložba:
„Seobe: Balkanska izbeglička ruta”

Francuski fotograf Max GM, po dolasku u Srbiju, započinje saradnju sa organizacijom Novosadski humanitarni centar praveći foto-reportaže i dokumentujući njihov rad sa migrantima.
Opširnije
Naša istorija, naša sećanja

6 NOV – 2 DEC / BEOGRAD, KLADOVO, NEGOTIN

Naša istorija, naša sećanja

Putujuća izložba posvećena sećanju na proboj Solunskog fronta, na oslobađanje gradova Srbije 1918. i solidarnost srpskih i francuskih vojnika i civila u Prvom svetskom ratu.
Opširnije
Spomenica profesora Predraga Simića

8. NOV – 18h / BEOGRAD

Spomenica profesora Predraga Simića

Predstavljanje zbornika najreprezentativnijih radova profesora Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu i ambasadora Srbije i Crne Gore u Francuskoj (2004-2009) Dr Predraga Simića, iz oblasti nauke, diplomatije i saradnje sa medijima.
Opširnije
Putujući studentski sajam 2018

9. NOV – 9h30-16h30 / BEOGRAD

Putujući studentski sajam 2018

Odaberite Francusku i već sada počnite sa pripremama za narednu univerzitetsku godinu! Sajam će okupiti predstavnike francuskih univerziteta, rukovodioce frankofonih studijskih programa u Srbiji i na Balkanu, kao i sve važne univerzitetske aktere iz svih zemalja učesnica.
Opširnije
Green fest 2018

13 – 16. NOV / BEOGRAD

Green fest 2018

Deveto izdanje GreenFesta, festivala posvećenog ekologiji i zaštiti životne sredine, održaće se u Domu omladine, a osnovni motiv ove godine, biće borba protiv upotrebe plastike.
Opširnije
Karavan za klimu u Kragujevcu

13. NOV-11h30 / KRAGUJEVAC

Karavan za klimu u Kragujevcu
Karavan za klimu stiže u Kragujevac! Kako da smanjimo količinu otpada, kako da ga ponovo upotrebimo i recikliramo? Učestvujte u debati o otpadu, pogledajte našu izložbu i prisustvujte radionicama o klimi, naše aktivnosti za sve uzraste!
Opširnije
Maša Garibijan trio

15. i 16. NOV / NOVI SAD, BEOGRAD

Maša Garibijan trio

Ove godine, Novosadski džez festival ugostiće pevačicu, pijanistkinju, autorku i kompozitorku, čija je elegantna muzička mešavina džeza, popa i narodne muzike nastala na raskršću između Pariza, Njujorka i Jerevana.
Opširnije
Francuski filmski karavan: ciklus Glumice

26 – 29. NOV / NIŠ

Francuski filmski karavan:
ciklus Glumice

Novi ciklus Francuskog karavana pod nazivom “Glumice” stiže u Srbiju i to prvo u Mladenovac, Obrenovac i Vrnjačku Banju, a ubrzo potom i ostalih 40 gradova u kojima se već tradicionalno prikazuje.
Opširnije
„Srpska politička misao

27. NOV – 18h / BEOGRAD

„Srpska politička misao”

Promocija specijalnog broja časopisa „Srpska politička misao”: „Francusko-srpski odnosi u oblasti diplomatije i medijskog predstavljanja: Istorijsko iskustvo i savremeni izazovi”
Opširnije
Francusko-srpski filmski susreti #3

27 – 30. NOV / BEOGRAD

Francusko-srpski filmski susreti #3

Tokom tri dana, prilikom trajanja Festivala autorskog filma, u saradnji sa ACID, Filmskim centrom Srbije i MegaCom Film, Francuski institut poziva filmske aktere iz Francuske kako bi se upoznali i uspostavili saradnju sa svojim kolegama iz Srbije.
Opširnije
Rezidencija Šarlot de Sedu u Novoj Iskri

1 – 30. NOV / BEOGRAD

Rezidencija Šarlot de Sedu u Novoj Iskri

U sklopu višegodišnje saradnje sa Novom Iskrom, francuska dizajnerka Šarlot de Sedu boraviće u Srbiji tokom novembra u okviru umetničke rezidencije, podržane od strane projekta EUNIC Air* koji za cilj ima podršku rezidencijama umetnika iz Evropske unije u Srbiji.
Opširnije
Festival nauke 2018.

28. NOV – 2. DEC / BEOGRAD

Festival nauke 2018.

Akrobate Akademije Fratelini, čiji je nastup imao veliki uspeh kod publike prošle godine, ponovo su naši gosti. Dođite da upoznate cirkuske veštine i posmatrate ih očima naučnika, Istraživač Antoan Delforž otkriće vam svet robota.
Opširnije
Konferencija KreNI: Digitalizacija kulturnog nasleđa

29 NOV – 3 DEC / NIŠ

Konferencija KreNI: Digitalizacija kulturnog nasleđa

Magdalena Latajad, koja radi u sektoru za kulturu i nasleđe u gradu Arl, jedna je od predavača ovogodišnje KreNi konferencije.
Opširnije
Diplome DELF DALF

6 – 8. NOV / BEOGRAD, NIŠ, NOVI SAD

Diplome DELF DALF

Ispiti DELF i DALF za sticanje diplome francuskog kao stranog jezika koju izdaje Ministarstvo obrazovanja Francuske.
Opširnije
1 mesec u Srbiji / 1 mesec u Grenoblu ili Nansiju

ROK: 9. NOV / SRBIJA

1 mesec u Srbiji i 1 u Grenoblu ili Nansiju

Cilj programa je usavršavanje jezika i jačanje međukulturalnih veza mladih Evrope, kroz razmene koje će im omogućiti sticanje značajnih kompetencija, kao što su samostalnost, smisao za odgovornost, otvorenost duha i tolerancija.
Opširnije
Godinu dana u Franš Konte-u

ROK: 31. JAN 2019.

Godinu dana u Franš Konte-u

Kampanja za mobilnost srednjoškolaca je počela! Svi učenici bilingvalne nastave kao i đaci Filološke gimnazije koji su druga godina, mogu se obratiti svojim profesorima francuskog da bi se prijavili na konkurs za odlazak u neku od francuskih gimnazija.
Opširnije

Nema komentara.

Scroll To Top