Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Deca » Deca » Igre na snegu

Igre na snegu

igre-na-snegu

Igre na snegu

Drugi predlog je takmičarsko grudvanje koje, takođe, možete da organizujete sa svojim decom. Vi protiv njih! Ili, još zanimljivije ženski deo porodice protiv dečaka.

Ima li išta lepše na snegu nego da pravite Sneška Belića? Manji krompir, kesten ili ugalj  zameniće oči i usta. Ponesete i šargarepu za nos i vaši mališani će sa zadovoljstvom učestvovati u ovoj snežnoj igri.

Pokažite im otiske stopala u snegu, otisak tela. Utisnite svoj otisak pored detetovog da vidi razliku u veličini. Hodajte po sopstvenim otiscima. Prvo napred, pa unazad. To je odlična vežba za održavanje ravnoteže za nekoga ko je tek naučio da hoda.

Sa dvogodišnjakom možete pokušati da se kliza na mini skijama koje se prčvršćuju na čizme. U početku, noge će ići napred, a guza će vući unazad. Da ne bi previše često padalo, pomozite mu tako što ćete ga pridžavati. Odaberite teren koji nije mnogo strm i krećite se polako. Verovatno će mu dosaditi već posle desetak minuta, ali ne sekirajte se! Ako hoće, pokušajte ponovo sutradan. To je odlična priprema za buduće vratolomije na skijama. Ujedno, priredićete i sebi i detetu puno smeha i radosti.

Sasvim mala deca mogu da uživaju na snegu samo ako su dobro „opremljena“. Mehanizam za regulaciju temeprature ne funkcioniše baš najbolje do druge godine, tako da maloj deci brzo može da postane hladno, naročito ako se ne kreću dovoljno.

Igre na snegu

I na kraju, slikanje u snegu! Pokažite deci da pomeranjem nogu i ruku dobijaju sliku letećih anđelčića.

Deca mogu da se valjaju i da se bacaju koliko žele. Sneg je idealan za dečje ludorije, jer ublažava svaki udarac i pad.

Postoje mnogobrojne dečije igre koje se mogu organizovati napolju. Pustite mašti na volju i uživajte sa svojom decom.

Uključite ih u čišćenje snega ispred zgrade ili kuće.
Međutim, pošto se ne preporučuje dug boravak na hladnom vazduhu, preostaje mnogo vremena za odmor i kućne aktivnosti.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top