Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Iskustva i predlozi iz oblasti inkluzivnog obrazovanja

Iskustva i predlozi iz oblasti inkluzivnog obrazovanja

predlozi-inkluzivnog-obrazovanja

Politička podrška i instrumenti za inkluzivno obrazovanje su važni – ali oni nisu dovoljni. Inkluzivno obrazovanje treba da funkcioniše u praksi, nastavnici treba da imaju mogućnost da podele dobra iskustva, a nastavnici i roditelji da dobiju odgovore na pitanja i pomoć u konkretnim situacijama. Potrebno je i da unapredimo rad interresornih komisija, da učinimo efikasnijim i svrsishodnijim proces donošenja i primene individualnih obrazovnih planova, kao i da poboljšavamo svakodnevnu praksu. Monitoring okvir koji razvijamo će nam pomoći da steknemo uvid u to šta funkcioniše u praksi, a šta mora da se unapredi.

Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i angažovanim ekspertima podršku će pružiti Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, UNICEF i Fond za otvoreno društvo.

Prvi korak u realizaciji je prikupljanje podataka putem onlajn uptinika. Upitnik je urađen u tri verzije:

Za nastavnike i stručne saradnike

Za roditelje

Za direktore osnovnih i srednjih škola

Pozivamo sve nastavnike, stručne saradnike, direktore i roditelje koji imaju iskustvo i predloge iz oblasti inkluzivnog obrazovanja da daju odgovore i time doprinesu unapređenju inkluzivne prakse. Upitnik će biti otvoren od 18. do 31. marta 2015. godine.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top