Hotel Javor - Skolski raspust
Naslovna » Deca » Deca » Kako muzičko obrazovanje utiče na razvoj dece

Kako muzičko obrazovanje utiče na razvoj dece

kako-muzika-utice-na-decu

Kako muzičko obrazovanje utiče na razvoj dece

Muzikalnost

Muzika može da pomogne vašem detetu da bolje uči i bude uspešno u ostalim zadacima koje obavlja. Međutim, važno je da znate da nas muzika ne čini pametnijim osobama. Kako Prut objašnjava, prednost muzičkog obrazovanja obuhvata disciplinovanost, učenje pevanja i sviranja, kontrolu izvođenja, pomaže vam da budete deo nečega na šta možete da budete ponosni, čak donos
i i sposobnost da napredujete sa manje dobrim nastavnikom.
Važno je da se ne preteruje sa pristupom koliko, i da li, muzika može da vas učini pametnijim. Muzika doprinosi da vaše dete bude zainteresovano i srećno, dok je pamet nešto što dolazi kasnije. Muzika obogaćuje dečiju zainteresovanost za stvari koje donose zadovoljstvo vama i dragim ljudima iz vašeg okruženja.

Iako se neki roditelji nadaju da će, time što dete upišu u muzičku školu, pomoći mališanu da postane bolji đak, primarni razlozi da pruže muzičko obrazovanje svom detetu trebalo bi da budu drugačiji: da mu se pomogne da bude muzikalnije, da ceni sve aspekte muzike, kao i da poštuje proces učenja sviranja nekog instrumenta ili pevanja, što je samo po sebi dragoceno iskustvo za njega.

Na kraju, Rasmusen kaže:
Ogromne prednosti muzike još uvek ne razumemo u potpunosti, ali to je individualna stvar. Muzika je tu zarad muzike. Zahvaljujući muzičkom obrazovanju postajete muzikalni. To vam omogućava da bolje razumete sebe. Vidici su širi kada se bavite muzikom. Vaše razumevanje umetnosti i sveta, načina na koji možete da razmišljate i da se izrazite, su time unapređeni.

Izvor: Muzička škola niš

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top