Zimske carolije Mona
Naslovna » Aktuelno » KidHub poziva osnovce na drugi Globalni dečji DIZAJNATON na temu “Klimatske promene i hrana”

KidHub poziva osnovce na drugi Globalni dečji DIZAJNATON na temu “Klimatske promene i hrana”

KidHub poziva osnovce od 9 do 13 godina na drugi Globalni dečji DIZAJNATON

na temu “Klimatske promene i hrana”

Prijave su otvorene na ovom linku

https://forms.gle/XnmhTWLTjwSVEEVQ9

do 7. novembra

U subotu, 16. novembra, od 10 do 18 sati, osnovci od 9 do 13 godina, dizajniraće kreativna ekološka rešenja na temu „Hrana i klimatske promene” pomoću novih tehnologija u prostorijama Nove Iskre (Cara Uroša 18), u organizaciji KidHub-a.

Prijave za besplatni Globalni Dizajnaton su otvorene do 7. novembra, a roditelji dece koja žele da učestvuju u ovom jedinstvenom takmičenju, potrebno je da popune upitnik koji mogu pronaći na ovom linku https://forms.gle/Wmu7UzLqU4Za8umT9.

Dodatne informacije se mogu dobiti na 064 138 96 16 ili na [email protected]

„Globalni Dečji dizajn maraton – Dizajnaton“ (Global Children’s Designathon) ove godine istovremeno se dešava u 40 zemalja, a ove godine će se drugi put održati i u Beogradu. Među 1200 mališana iz čitavog sveta, ovog puta naći će se i tridesetoro dece iz Srbije.

Na ovom takmičenju, deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti, programiranja sa Micro:bit-om uz upotrebu i različitih kreativnih materijala, a sa njima će raditi edukatori iz oblasti dizajna,  ekologije i održivog razvoja i novih tehnologija.

Designathon Works Ⓡ je mejker edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Donator događaja je WWF Adria Serbia – Svetska organizacija za prirodu, a realizuje se u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Švedske, Coca Cola Hellenic, Kreativni centar, Dexy Co, Nova Iskra, Centrom za razvoj kulture dečjih prava C31, JCI Beograd i uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top