Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Kućica na drvetu od 13 spratova – Endi Grifits Teri Denton

Kućica na drvetu od 13 spratova – Endi Grifits Teri Denton

Kućica na drvetu od 13 spratova

Teri i Endi žive u kućici na drvetu. Ne bilo kakvoj. Trinaestospratnoj! Sa sopstvenom kuglanom, bazenom sa ajkulama ljudožderkama, lijanama za ljuljanje, podzemnom laboratorijom, opservatorijom, fontanom s limunadom, igraonicama sa jastucima za gađanje. Najbolja od svega je mašina za pravljenje penastih bombona koja ih juri da im u usta ispali bombonu kad god su gladni. Znači, stalno. Teri i Endi imaju za vratom besnog urednika izdavačke kuće, gospodina Nosonju. Zašto je besan? Zato što oni kasne sa predajom knjige. A u deficitu su sa inspiracijom. I šta sad da rade dva umetnika bez inspiracije, a knjiga mora nastati? Jedinu logičnu stvar – da pišu o svakodnevnim događajima. A kada živiš u tako neobičnoj kućici, ni svakodnevica ti nije obična. A ni vrsta humora kojim se suočavaš s izazovima. Kako, dakle, izgleda život u takvoj kućici, otkud tu mačkarinac i šta je on i šta se dešava kad ti je život pun remetilačkih faktora? Postalo je zaista opasno onog momenta kada je stigla pogrešna isporuka morskih majmuna, a smanjivač povrća obrnuto povećao jednu bananu do neslućenih razmera. Sa džinovskom bananom pristiže i džinovski gorila. Jedan od morskih majmuna postao je morsko čudovište koje se pretvara da je ljupka sirena koja želi da zavede Terija. Ostali majmuni okupiraju tajnu podzemnu laboratoriju. A tu je i Džil, komšinica koja živi u blizini, koja je oduvek želela da ima i mačku i kanarinca, pa je dobila mačkarinca. Kako? Tako što je Teri ofarbao mačku, dodao joj krila i mačkarinac je stvoren. I odleće. A trebalo je da ga pričuvaju dok je Džil odsutna.Knjiga je nagrađena Australian Book Industry Award za knjige namenjene starijoj deci 2012. godine. Maštovito ilustrovana, sa specifičnim humorom, ova knjiga je pravi mamac.

O piscu: Endi Grifits (1961, Australija) je postigao internacionalni uspeh serijalom Just!, a njegove knjige su bestseleri u Australiji i Americi. Teri voli publiku: radio je kao učitelj, bio pevač u rok bendu i stendap komičar. Živi u kućici na drvetu od 13 spratova sa svojim drugom Terijem. Dobro, živi sa suprugom i dve ćerke u Melburnu, a sa Terijem samo piše smešne priče. Endi piše tekstove, Teri crta ilustracije.

Ilustrator: Teri Denton (1950, Australija) je drugi najmlađi od petorice braće u svojoj porodici. Oženjen je i ima troje dece. Napisao je i ilustrovao više od 30 svojih knjiga, i vrlo veliki broj tuđih tekstova. Pa tako i ovu knjigu.

Pogledajte i druge naslove u izdanju Propolis books.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top