Gimnastika-Pobednik
Innternational Health
Mona-Spa_Break

Ljubav je sve

Ljubav je sve ali nije dovoljna.
Ljubav je sve, ali nije dovoljna, potrebna je i informacija i formacija.
Ako želite da budete otac i majka koji zaslužuju titulu Roditelja zasucite rukave i odgovorite na svoj posao sa najvećom mogućom ozbiljnošću.

roditelji_tri_sake

Nema tog predsednika države, čiji je posao odgovorniji od posla “Biti Roditelj”.
Ne postoji ozbiljnije i kompleksnije zanimanje od zanimanja roditelja.
Isto tako nema većih posledica niti u jednom pozivu kao što su posledice velike ukoliko je roditeljstvo puno pogreški ili ako ga shvatimo kao nešto s’ čim se možemo i poigravati.

Ljubav je sve

Nekada je bilo lakše biti roditelj, porodice su bile brojnije, većinu vremena su provodile na otvorenom, svako dete je imalo svoju radnu obavezu, igrali su se radeći i radili su kroz igru.

Deca su bila mnogobrojna, sposobna i korisna. Učili su jedni od drugih da budu odgovorni i marljivi (reč koja se sa pionirskom zakletvom ugasila), i štitili su se međusobno od realnih opasnosti, koje su decu darovale iskustvom.

Roditelji nisu ni znali da nije dovoljna samo ljubav da bi bili uspešni roditelji, samim tim nisu ni postavljali probleme oko pravilnog roditeljstva. Falila im je informacija i formacija, baš kao što sada nama fali iskustvo i sloboda.

Sada je sve drugačije. Sada se sve zna i ne postoji način da dete slažete da odgovore i na najneprijatnija pitanja ne poznajete.

Danas je mnogo komplikovanije biti roditelj, morate u isto vreme da zaštitite decu od sasvim nelogičhnih situacija a da pritom vodite računa da ne preterate u zaštiti svoje dece.

Dužni ste da dete ne lišavate sopstvenih iskustava, a bez pratnje roditelja ni na kratke relacije, ni u toku dana ne smete da ih ostavite. Morate da ih naučite da poštuju odrasle, da vole prirodu u vremenima kada im se servira sasvim suprotno. Sva deca jasno vide da oni koji prvi trebaju da poštuju sve što je živo ostavljaju malo prostora za to. Danas moramo da naučimo decu da imaju dobar odnos prema sutonu i svitanju, baš kao prema novorođenčetu i najstarijim osobama koje nas polako napuštaju. Danas sve istine čak i one koje najviše bole su dostupne našem detetu, i to odnos roditelj-dete čini, težim, kompleksnijim ali i mnogo, mnogo Boljim.

Ljubav je sve

Savremeni Roditelji su raspoloženi da uče od sopstvene dece…>>

Nema komentara.

Scroll To Top