Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Kultura » Knjige » Mozgalica za klikeraše – Pikom

Mozgalica za klikeraše – Pikom

mozgalica-za-klikerase

Mozgalica za klikeraše

Za uzrast:

4 do 6 godina

Obim:

36 strana
nalepnice
dodatak od kartona
(godišnja doba)

Format:

22 x 22 cm

MOZGALICA je svojevrsna zbirka zadataka namenjena deci uzrasta od 4 do 6 godina.

 S aspekta poznavanja sebe i okoline zastupljene su i na primeren način obrađene teme: boje, oblici, delovi tela, životni prostor i predmeti koji se uobičajeno koriste, kao i njihova funkcionalnost, hrana, biljke i životinje, godišnja doba, elementi poznavanja saobraćaja, ekologije, proizvodnje.

S aspekta razvoja motorike zastupljene su vežbe koje se ogledaju u bojenju, docrtavanju i lepljenju.

S aspekta logičkih aktivnosti obrađeni su relacioni odnosi, a najviše je insistirano na istovremenom uočavanju dve osobine jednog objekta (klasifikacija po više parametara), koje se upravo u tom uzrasnom dobu razvija, kao i posmatranje njihovih odnosa. Ukazano je takođe na 1-1 pridruživanje. Sve ovo zajedno stvara čvrstu osnovu za razumevanje karakterističnih skupova sa razumevanjem međusobnog odnosa njihovih elemenata, koji su predmet stalnih izučavanja u daljoj edukaciji (npr. skup prirodnih brojeva).

S aspekta metodike, postignut je visok nivo motivisanosti i održanja pažnje raznovrsnošću zadataka, zadovoljeni su preduslovi učenja sa razumevanjem, postavljanjem zadataka od lakših ka težim u određenoj oblasti, vezujući se za prethodna predznanja. Davanjem samo jedne vrste zadataka izbegnuta je mogućnost deljenja pažnje i ugrožavanje koncentracije, ali je odabirom primera smanjena mogućnost slučajnog uspeha, čime je obezbeđena prilično pouzdana povratna informacija. Mogućnost da se nalepnica odlepi i zalepi na drugo mesto daje dodatnu mogućnost “bezbolnog” ispravljanja nastale greške bez vidnih tragova trenutnog neuspeha.

Sve ovo su razlozi koji će doprineti detetu da njegov prvi radni list bude povezan sa zadovoljstvom i time obezbediti dobar prijem narednim iskustvima pri učenju.

Izdavač Pikom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top