Rana Rezervacija Mona
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Nadoknada propuštenih nastavnih dana

Nadoknada propuštenih nastavnih dana

Nadoknada propuštenih nastavnih dana u prvom polugodištu


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od svih osnovnih i srednjih škola da u što kraćem roku donesu odluku o nadoknadi nastavnih dana i časova koji nisu realizovani zbog odluke Ministarstva o odlaganju početka nastave, odluka opštinskih organa i odluka na nivou škola o odlaganju početka nastave zbog vremenskih neprilika ili njihovih posledica.

Škole su u obavezi da plan nadoknade dostave nadležnoj školskoj upravi na saglasnost najkasnije do 24. januara 2017. godine.

Nadoknada propuštenih nastavnih dana u prvom polugodištu

Ministarstvo je predložilo da se nadoknada realizuje skraćenjem trajanja zimskog raspusta, ukoliko ne postoje druge ograničavajuće okolnosti (problemi sa grejanjem, nedostatkom energenata i drugim instalacijama, problemi sa prevozom učenika i nastavnika i sl.).

Prva mogućnost je da nastava u drugom polugodištu počne u četvrtak 9. februara 2017. godine, umesto u ponedeljak 13. februara 2017. godine, a da se ostali nerealizovani nastavni dani nadoknade se subotom.

Druga opcija je da se nastava prvog polugodišta se produži do 30. i 31. januara 2017. godine, a da drugo polugodište počne prema Kalendaru 13. februara 2017. godine, a ostali nerealizovani dani nadoknade subotom.

Takođe, nastavni dani se mogu nadoknaditi i samo subotom, tako što će se iskoristiti preostale subote u prvom polugodištu i/ili subote u drugom polugodištu.

Škole kojima predstavljeni predlozi ne odgovaraju, u pripremi svog plana nadoknade treba da imaju u vidu ravnomerno opterećenje učenika u predstojećim mesecima i druge školske aktivnosti i obaveze, a pre svega probni završni ispit.

Hvala sajtu: www.mpn.gov.rs

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top