mladiizvidjaci – hotel Javor
Naslovna » Aktuelno » Nagrada “Srebrni medved” za nemačko-srpsku koprodukciju

Nagrada “Srebrni medved” za nemačko-srpsku koprodukciju

SREBRNI MEDVED 69. BERLINALA REDITELJKI FILMA “BIO SAM KOD KUĆE, ALI”
 Na ovogodišnjem 69. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu nemačka rediteljka Angela Šanelec (Angela Schanelec) osvojila je nagradu “Srebreni medved,” u kategoriji za najbolju režiju, za film “Bio sam kod kuće, ali…”
Drama, nastala u nemačko-srpskoj koprodukciji, premijerno će biti prikazana domaćoj publici na FEST-u, 3. marta, u Kombank dvorani, a kasnije će se naći i u bioskopskoj distribuciji.

Dečak Filip (Jakob Lassalle), trinaestogodišnji osnovac nestao je na nekoliko dana bez traga. Film počinje njegovim pojavljivanjem u školskom dvorištu, kada svi primećuju da se čudno ponaša i da neuredno izgleda. Njegova majka i učiteljica veruju da ono što je on tražio u šumi jeste blizina sa prirodom i smrću, izazvano nedavnim gubitkom njegovog oca. Ipak dečakovo ponašanje demantuje ono što se do sada uzimalo kao zdravo za gotovo.

Rediteljka i scenarstkinja filma  Angela Šanelec  rekla je o filmu: „Nisam imala određeni cilj, kao ni razmišljanje kako bi bilo najbolje da ga dosegnem. Pisala sam jednu situaciju za drugom, išla sam korak po korak. Likovi u filmu su povezani jedni sa drugima, tako da posmatrajući jedan možete da shvatite suštinu drugog lika”

U ostalim ulogama: Maren Eggert, Marcel Kohler, Wolfgang Michael, Dane Komljen, Jelena Kuljić i drugi.


script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top