Rana Rezervacija Mona
Naslovna » Aktuelno » Narodno pozorište prva online predstava

Narodno pozorište prva online predstava

Narodno pozorište u Beogradu povodom prekida igranja predstava pred publikom, najavilo je besplatan striming svojih operskih, baletskih i dramskih predstava.

U poruci na društvenim mrežama, pozorište je pozvalo sve pratioce da napišu koju bi predstavu hteli da vide onlajn.

Ministarstvo kulture pozvalo je ranije danas  ustanove kulture da obezbede online sadržaje za građane tokom trajanja vanrednog stanja i epidemije koronavirusa.

U nameri da stanovništvu olakša pristup sadržajima iz kulture, a imajući pre svega u vidu sprečenost obavljanja programskih aktivnosti ustanova kulture i zabranu okupljanja u zatvorenim prostorima za više od 50 osoba, gde svakako spadaju izložbe, predstave, tribine i druga dešavanja, Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je preporuku ustanovama kulture da se građanima Srbije omogući maksimalna dostupnost digitalnih sadržaja iz oblasti kulture, navodi se u saopštenju.

Narodno pozorište je odmah reagovalo i prva predstava koja će biti emitovana putem Interneta je “Bela Kafa” Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića u sredu 18.03.2020. sa početkom od 21:00 na YouTube kanalu Narodnog pozorišta.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top