Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Naučite decu kako da uče

Naučite decu kako da uče

naucite-decu-kako-da-uce

Ako dete samo čita, a pri tome ne vežba i ne primenjuje to znanje, ono će brzo nestati. Zato treba da pravi beleške. Jedno od pravila uspešnog učenja glasi: „Ne okreći stranicu, a da ništa ne pribeležiš“.

„Izgleda bezopasno, ali verujte mi, uopšte nije. Novi nastavnici, kabineti… Više nije kao kod učiteljice.

Dobro sam se pripremio za taj sudbonosni dan. Naoružan olovkama, sveščicama i flomasterima, kao da krećem u rat. Zapravo to i jeste večiti rat koji učenici neprestano gube od škole. Neko i pobeđuje.

Sastao sam se sa društvom i krenuo ka kabinetu za srpski jezik. Tamo je bila naša razredna i trudila se da nam objasni sve što nam nije jasno. Sledećih dana smo se upoznavali sa nastavnicima. Neki su bili strogi, stari, mladi, blagi… E, nema više jedne učiteljice i jedne učionice! Neki nastavnici se nisu ni trudili da ti zapamte ime, nego su samo davali zadatke i pisali na tabli.

Jedno vreme sam se tako uplašio da sam hteo da se razbolim. Porazgovarao sam sa roditeljima i oni su mi rekli da je to samo jedna faza i da će to ubrzo proći. Bilo mi je lakše. Počeo sam više da učim i ostavljao sam dobre utiske na nastavnike. To je ključ uspeha u školi. Niko nije umro od vežbanja i učenja. I ne treba se stideti da prihvatiš savet nastavnika ili roditelja.“

Vanja D. učenik petog razreda osnovne škole

Naš đak petak je zapazio da su viši razredni osnovne škole zahtevniji, da su potrebne veštine adaptacije i socijalnog prilagođavanja, ali da su moguće i propratne prolazne pojave kod dece, tipa anksioznosti i psihosomatskih reakcija. Zato ćemo odgovoriti na pitanje kako se uči uspešno?

Naučite decu kako da uče…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top