Naslovna » Aktuelno » NOVA SEZONA U VUКU POLEĆE SA PREDSTAVOM „TICA“

NOVA SEZONA U VUКU POLEĆE SA PREDSTAVOM „TICA“

Teatar VUК započinje novu sezonu posle šestomesečne pauze, premijerom predstave TICA u režiji Miška Milojevića, u sredu, 7. oktobra 2020. godine.

Prema romanu „Birdy” Vilijema Vortona, dramski tekst Naomi Volas (u prevodu Branislave Jurašin) je priča o dvojici dobrih prijatelja, od kojih je jedan opsednut pticama i težnjom da sam poleti, dok je drugi mnogo racionalniji i okrenut uobičajenim željama mladog čoveka, i koji su iznenada i nevoljno bačeni u vrtlog velike ratne klanice, razvija se od bezbrižne mladosti do surove stvarnosti opterećene postratnim traumama.

TICA je priča o snazi iskrenog i dubokog prijateljstva, o zastrašujućim efektima koje rat ostavlja na psihu  čoveka, ali pre svega osnovna misao ovog komada je definisana stalnom i snažnom ljudskom potrebom da se prevaziđu sve moguće i nemoguće granice kako bi se dosegla krajnja sloboda i nesputanost pojedinca.

U ovoj predstavi o prijateljstvu i slobodi otkriva jednu generaciju mladih, ali izuzetno talentovanih i maštovitih glumaca, koji će tek, u vremenu koje dolazi,  osvajati punim zamahom naše pozorišne scene: VUКAŠIN JOVANOVIĆ, STOJŠA OLJAČIĆ, NEMANJA STAMATOVIĆ, ALEКSANDAR КECMAN, ŽELJКO MAКSIMOVIĆ i DRAGAN SEКULIĆ.

Autor scenografije je Milan Miladinović, autor kostima Mina Miladinović, a mziku za predstavu komponovao je Božidar Obradinović.

Za sve premijere u ovoj pozorišnoj sezoni, kao i za sve predstave sa mesečnog repertoara, Teatar Vuk će obezbediti određeni broj besplatnih ulaznica za zdravstvene radnike, koji su visoko profesionalno, predano, svakodnevno i nesebično pomagali drugima.  Ovo je samo mali deo naše zahvalnosti za sve što su uradili i što i dalje rade za nas u borbi sa korona visrusom, svesni njihovog napora, njihovog  požrtvovanja i hrabrosti kojom su sačuvali živote generacijama koje dolaze.

Novi prijatelj Teatra VUК je ALTA banka uz čiju pomoć ponovo otvaramo vrata našeg pozorišta odgovorni zajedno!

 

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top