KUB-Levi_fly banner
KUB-Desni_fly banner
Prvomajski paket Mona
Naslovna » Kultura » Filmovi » Objavljene su nominacije za 75. po redu Zlatni Globus!

Objavljene su nominacije za 75. po redu Zlatni Globus!

Objavljene su nominacije za 75. po redu Zlatni Globus, jednu od najprestižnijih filmskih manifestacija, koja nagrađuje najbolje naslove u godini koja je iza nas. Ceremonija uručenja nagrada održaće se 7. januara 2018.

U odlazećoj 2017. imali smo priliku da uživamo u velikom broju kvalitetnih naslova pa je tako žiri Zlatnog Globusa imao izuzetno težak zadatak. Dve nominacije, za najbolji animirani film i najbolju originalnu numeru u 2017. dobila je divna, živopisna porodična priča KOKO (COCO) koju će naša publika imati prilike da pogleda premijerno u sredu 27. decembra, a od narednog dana i u svim domaćim bioskopima.

U nominaciji za najbolju žensku sporednu ulogu, u filmu SMANJIVANJE (DOWNSIZING), našla se harizmatična glumica sa Tajlanda, Hong Čau koju ćemo zajedno sa Metom Dejmonom i Kristofom Volcom gledati u pomenutom filmu, od 18. januara 2018. Pored Hong Čau za ulogu u filmu SMANJIVANJE, za najbolju sporednu žensku ulogu nominovana je i Lori Metkalf zahvaljujući lepoj i emotivnoj filmskoj priči LADY BIRD, koju će naši gledaoci imati prilike da pogledaju u bioskopima od 1. marta 2018.

U kategoriji najbolje ženske uloge u žanru mjuzikla i komedije, nominovana je i mlada glumica Sirša Ronan koja je oduševila sve u glavnoj ulozi u filmu LADY BIRD, sa kojim će se domaća publika upoznati u martu naredne godine. Pored nominacija za najbolju sporednu i glavnu žensku ulogu, film LADY BIRD dobio je još dve nominacije, za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedija i za najbolji scenario, što su dva razloga više da domaća publika ne propusti ovaj naslov u bioskopima naredne godine.

U kategoriji najbolje originalne muzike pisane za film, našlo se ostvarenje FANTOMSKA NIT (PHANTOM THREAD).  Glavnu ulogu u ovom filmu igra, dobitnik 3 Oskara i 2 Zlatna Globusa, sjajni Danijel Dej Luis, koji je za isti naslov nominovan u kategoriji najbolji glumac u drami. Ova divna priča o najelitnijoj modi pedesetih godina prošlog veka, u domaće bioskope stiže 1. marta 2018.

FANTOMSKA NIT (PHANTOM THREAD). Trejler filma pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=BpPpMNjDous&t=1s 

Pored Danijela Dej Luisa, još jedan legendarni umetnik nominovan je za najboljeg glumca u kategoriji drame, za svoje najnovije delo. Reč je o Geriju Oldmanu i ulozi Vinstona Čerčila u filmu NAJMRAČNIJI ČAS (DARKEST HOUR) koji u domaćim bioskopima debituje 11. januara 2018.

NAJMRAČNIJI ČAS (DARKEST HOUR). Trejler filma pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=eHWxDdcEyXw

Ovako prestižno takmičenje nikako ne bi moglo da prođe bez zvučnih imena, pa je tako fenomenalna Džudi Denč nominovana za najbolju žensku ulogu u žanru mjuzikla i komedije, za ulogu u istorijskoj drami VIKTORIJA I ABDUL (VICTORIA AND ABDUL).

VIKTORIJA I ABDUL (VICTORIA AND ABDUL). Trejler filma pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=XNgxbPks9LU&t=47s

U 2017. imali smo prilike da gledamo i fantastični film BEŽI (GET OUT) koji na neverovatan način prikazuje rasnu neravnopravnost sa kojom se srećemo širom sveta. U ovom filmu bolje smo upoznali mladog glumca Danijela Kaluju, koji je za ovaj naslov nagrađen nominacijom za najbolju mušku ulogu u oblasti mjuzikla i komedije, a da je reč o jednom od najboljih naslova u 2017. dovoljno govori i činjenica da je BEŽI (GET OUT) nominovan i u kategoriji najboljeg filma među mjuziklima i komedijama.

BEŽI (GET OUT). Trejler filma pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=-XMBcFpiS-4&t=1s

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top