U Moni dobijas vise
Naslovna » Aktuelno » Od 11. maja vrtić plaćaju svi

Od 11. maja vrtić plaćaju svi

 

Vrtići počinju da rade sledeće nedelje, pa će od tada početi i naplata boravka u obdaništu, uz subvencije Grada, potvrdio je za “Večernje novosti” Goran Vesić.

Kako piše list, obračun teče od 11. maja.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, naplata vrtića nastaviće se po ranijem sistemu, odnosno uz subvenciju iz gradske kase, u iznosu od 80 odsto od ekonomske cene, kako za državne, tako i za privatne vrtiće.

“Za mališane koji ne budu krenuli od 11. vrtić će se naplaćivati, kao i kada u normalnim okolnostima ne dolaze u obdanište, odnosno 50 odsto od subvencionisane cene, dok će za decu koja krenu u obdanište roditelji plaćati 5.590 dinara”, naveo je Vesić.
U “prvom krugu” krenuće 13.535 dece, koliko je prijavljenih. Ali, kako se roditelji budu vraćali na posao i situacija postepeno bude normalizovala, taj broj će se povećavati.

“Katanac” na vrtiće stavljen je 16. marta, kada je doneta i odluka da se roditeljima ne naplaćuju računi dok predškolske ustanove budu zatvorene i traje vanredno stanje.

U državne predškolske ustanove upisano je oko 58.000 mališana, dok je u privatnim vrtićima oko 20.000 dece, kojima se iz gradske kase dotira boravak u iznosu od 80 odsto od ekonomske cene u državnim vrtićima koja iznosi 27.952, tako da na ime subvencija Grad uplaćuje 22.361 dinar po detetu.

Uplatnice za period od 11. maja, stići će roditeljima u junu mesecu, piše list, preneo je B92.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top