Gimnastika-Pobednik
Innternational Health
Mona-Spa_Break
Naslovna » Deca » Agencije za cuvanje dece » Pančevo se oprostilo od preskupog Zelenog vrtića

Pančevo se oprostilo od preskupog Zelenog vrtića

Od izgradnje takozvanog “zelenog vrtića” na Strelištu, koji je trebalo da košta 280 miliona dinara, neće biti ništa.

Pokrajina je obećavala polovinu novca, ali sve je ostalo na “pismu o namerama“.

pancevo-zeleni-vrtic

Ali mesta za decu u vrtićima će se praviti jer je u planu da se, posle zatvaranja, Kolektivni centar na Bavaništanskom putu renovira u vrtić. Novi vrtić od 1.500 kvadrata na Strelištu trebalo je da se gradi na prostoru između ulica Mihajla Petrovića Alasa, Veljka Vlahovića i Ivana Cankara. Projektovan je po svim pravilima “zelene gradnje” koja, pored energetske efikasnosti, podrazumeva i kvalitet vazduha i pogodnu količinu svetlosti u objektu, kao i reciklažu otpada. Zato je njegova izgradnja i trebalo da bude vrlo skupa – oko 280 miliona dinara. Ali, i zbog cene, a i zbog toga što iz Pokrajine u međuvremenu nije stigla polovina sume, od toga neće biti za sada ništa.

Pančevo se oprostilo od preskupog Zelenog vrtića

“Zelenom vrtiću” su arhitekte predimenzionirale cenu. Za 300 miliona mogu da se naprave dva, a možda i tri vrtića. Preterali su sa cenom.

Pojavio se jedan objekat, koji je na gradskom zemljištu, a u vlasništvu je Ministarstva odbrane. Reč je o Centru za obuku, tj. Kolektivnom centru, na Bavaništanskom putu. Tamo su sada raseljena lica. Malo ih je ostalo. Oni će uskoro biti raseljeni jer je u planu je zatvaranje Centra.

Gradska vlast je u pregovorima sa Ministarstvom odbrane da im prepusti Centar, pošto je zemljište gradsko, a objekat vojni. Renoviranje bi moglo da se uradi sa malo novca. To je objekat koji je pravljen 80-ih godina, od tvrdog materijala, fasadna cigla, velike prostorije, visoki plafoni, veliki sanitarni čvorovi na svakom spratu. Dakle, ima sve ono što je neophodno prostorijama u kojima borave deca. Tamo bi bilo smešteno oko 200 dece. Bilo bi mesta i za one koji nemaju prvenstvo boravka u vrtiću po važećem pravilniku.

U “Dečjoj radosti”, inače, na listi čekanja za vrtiće i jaslice je, po izveštaju, posle prijava ovog proleća oko 150 dece.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top