Martovska Akcija 2020
Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Pljačkanje roditelja u 6 rata

Pljačkanje roditelja u 6 rata

pljackanje-roditelja-u-sest-rata

…jer se ona realizuju novcem roditelja, a ne budžetskim sredstvima na koja se odnosi Zakon o javnim nabavkama. Zatim slede razne tužne priče direktora osnovnih i srednjih škola… Nismo mogli, nismo znali, nismo bili u mogućnosti… Nisu znali da li će roditelji moći da plate ekskurziju jednokratno ili u ratama… Nisu mogli da naprave raspored učenika po objektima… Svi idu na ekskurzije u tri prolećna meseca… Bla, bla, truć…

Izguglajte sami cene smeštaja – pun pansion u odmaralištima i hotelima plus cena autobuske karte do željene destinacije koje vam predlažu za vašu decu. Videćete, a prosta matematika će vam to i potvrditi, da je ukupna svota koja vam se plasira kao cena ekskurzije poprilično veća. “Višak” novca ne uzimaju hotelijeri – oni imaju utvrđen cenovnik, prevoznik daje popust na određen broj putnika. Sumnja pada na turističke agencije… Možda grešim… Izvinjavam se unapred ako je tako. Kolike su tačno dnevnice nastavnika i profesora koji vode našu decu na rekreativne nastave i ekskurzije? Da li neko zna?

Čitam dalje:
Turistički radnici nisu zadovoljni primenom Zakona o javnim nabavkama za organizovanje đačkih putovanja, te su Nacionalna asocijacija turističkih agencija JUTA, Udruženje hotelijera i restoratera Srbije HORES i Udruženje banjskih i klimatskih mesta Srbije predložili nadležnim ministarstvima da za sada daju tumačenje po kojem se đačka putovanja izuzimaju iz primene Zakona o javnim nabavkama, dok kao dugoročno rešenje predlažu izmene i dopune postojećeg zakona, kojima bi se ova putovanja ili izuzela ili bi se za njih odredili fleksibilniji rokovi za plaćanje. JUTA je najavila i da će ako do kraja ovog septembra ne dobiju odgovore na svoje predloge, narednog meseca organizovati štrajk upozorenja, pa će na jedan dan stopirati sva đačka putovanja u Srbiji, a tražiće i ocenu ustavnosti ovog zakona za đačka putovanja, jer se ona realizuju novcem roditelja, a ne budžetskim sredstvima na koja se odnosi Zakon o javnim nabavkama.

Da li verujete?! Oni će stopirati sve ekskurzije na jedan dan! Da li je ovo bahato ponašanje? Isterujemo pravdu preko dece.

…jer se ona realizuju novcem roditelja, a ne budžetskim sredstvima na koja se odnosi Zakon o javnim nabavkama.
Kad se realizuju novcem roditelja može da uzme ko koliko hoće!?

Ima li pravde za roditelje u našoj zemlji? Hoće li nas iko zaštititi od pljačke koja nam preti sa svih strana?

Dalje tekst glasi:
Turistički poslenici podsetili su i da je u poslednjem tromesečju lane u odnosu na godinu dana ranije promet u turizmu i saobraćaju opao za čak 70 odsto, te da hoteli u banjama i planinama praktično opstaju samo zahvaljujući đačkom turizmu, koji komplikovana procedura poštovanja Zakona i skraćeni rokovi plaćanja ozbiljno ugrožavaju.

Dakle, ako ne opljačkamo roditelje propade nam promet u turizmu!

Sram vas bilo u šest rata!

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top