Javor Zimski odmor
Naslovna » Aktuelno » POČEO SA RADOM DRIVE IN BIOSKOP NA ADI UZ FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA

POČEO SA RADOM DRIVE IN BIOSKOP NA ADI UZ FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA

BIOSKOP “POD ZVEDAMA” OTVORIO FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA 

PRVIH MESEC DANA BESPLATNI FILMOVI NA PARKIRALIŠTU NA ADI

Večeras je pod sjajem prvih nebeskih zvezda na Adi Ciganlija počeo dugoočekivani Drive in bioskop nastao u saradnji Grada Beograda i Kombank Dvorane. Start rada bioskopa obeležilo je otvaranje Festivala francuskog filma, a četvrodnevni događaj koji pretenduje da postane tradicija , otvorila je premijera francuske krimi – drame „Noćna smena“ (Police) rediteljke An Fonten (Anne Fontaine ).

Otvaranju Drive in bioskopa prisustvovao je veliki broj medija, filmofila, ali i građana, koji su se prošetali kako bi videli kako izgleda postavka bioskopa koji podseća na Holivud. Pre početka filma medijam se obratio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je istakao da smo se svi uželeli bioskopa nakon ova poslednja tri ipo meseca:

“U ime Skupštine grada Beograda pozivam sve Beograđanke i Beograđane koji večeras nisu iskoristili priliku, da već narednih dana dođu ovde i uživaju u jednom drugačijem načinu gledanja filmova” 

 
Ataše za kulturu ambasade Republike Francuske u Srbiji Katrin Fodri je sa svoje strane istakla:

Prvo izdanje Festivala francuskog filma u Beogradu koje je održano prošle godine doživelo je veliki uspeh i to nas je ohrabrilo da nastavimo. Nadamo se da će Festival postati jedno nezaobilazno dešavanje u Beogradu, ali i regionu. I to je za Francusku ambasadu i Francuski institut u Srbiji jedan sjajan način da ojačamo filmski sektor i veze između naše dve zemlje.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je poručio da se nada da će ovakav vid bioskopa postati tradicija u Beogradu.

Direktor Kombank Dvorane i distributerske kuće MCF MegaCom Film Igor Stanković istakao je da nakon vremenskih neprilika i čekanja, konačno prisustvujemo otvaranju prvog Drive in bioskopa u Beogradu i Srbiji:

Ceo ovaj parking pun automobila jedan je potpuno drugačiji doživljaj, kakav se u Beogradu nije desio. Velika zahvalnost gradu Beogradu i podršci jedne ideje koja je pionirska. Beograd trenutno nije uskraćen za bioskop“.

FRANCUSKI FESTIVAL POČEO FILMOM “NOĆNA SMENA” 

„Noćna smena“ film koji svoj život započinje 2020. godine, prati tri policijska službenika koji dobijaju zadatak da ilegalnog migranta isprate do aerodroma Šarl de Gol i smeste ga u avion kojim je planirano da se po naređenju, vrati u svoju domovinu. Međutim, kada kolege saznaju pravu istinu, moraju da naprave težak izbor.

Glavnu žensku ulogu u filmu tumači belgijska glumica Viržini Efira (Virgine Efira ) poznata po ulozi u trileru Ona (Elle ) iz 2016.godine, a u muškim ulogama  našli su se Omar Si (Omar Sy) i Gregori Gadboa (Gregory Gadebois) poručio je uoči premijere :
” Ovo je drugi put da radim sa rediteljkom i dugo smo razgovarali o scenariju, o policajcima i kako ona funkcioniše.”

Podsetimo, festiva će u  kombinaciji  Drive in i Open air bioskopa na Adi biti održan do subote, 27. juna, a biće prikazana četiri ekskluzivna naslova. Ukoliko pak dođe do kiše za vreme trajanja festivala, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank Dvoranu.  Ulaz će biti slobodan, a maksimalan broj je 500 posetilaca.Prateći program Festivala sačinjen od osam ostvarenja francuske kinematografije održaće se u virtuelnom prostoru Online bioskopa MOJ OFF, kada će se od 24. do 27. juna svakog dana prikazivati po dva besplatna francuska filma.

Nakon završetka festivala, Drive in bioskop će nastaviti sa redovnim filmskim repertoarom koji će biti istaknut na stranici Kombank Dvorane
www.kombankdvorana.rs

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top