Rana Rezervacija Mona
Naslovna » Aktuelno » POLICIJSKI ČAS DANAS OD 17 SATI

POLICIJSKI ČAS DANAS OD 17 SATI

22.03.2020.

Zabrana kretanja danas od 17 časova, ali dozvoljeno izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas, pod određnim uslovima, najnovije su odluke Vlade Republike Srbije.

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19. Izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da zabrana kretanja za sve građane od danas važi od 17 časova do 5 časova ujutru.

Izuzetak je dan nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

– Pijace u Beogradu koje se nalaze u zatvorenom prostoru će prestati sa radom, dok je na teritoriji Republike Srbije proglašeno vandredno stanje, počev od ponedeljka 23. marta. Pijace koje se nalaze na otvorenom prostoru, a u sistemu su JKP „Gradskih pijaca“ u toku vandrednog stanja radiće po izmenjenom režimu, odnosno tri dana u nedelji, četvrtak, petak i subota u periodu od 08 do 15 časova, počev od 23. marta

– Javni gradski prevoz u prestonici je ukinut, ali će se na ulicama prestonice ipak naći autobusi na pojedinim vanrednim linijama. To nisu obične linije gradskog prevoza već koridorske linije pomoću kojih se povezuju određeni delove grada sa onim najvitalnijim ustanovama koje moraju da funkcionišu u vreme vanrednog stanja. Ove koridorske linije moći da koriste isključivo ljudi koji imaju radnu obavezu i papir na osnovu kojeg mogu da se kreću i u vreme zabrane kretanja

– Međugradski prevoz je ukinut. Na put još jedino možete privatnim automobilima

– Među pekarama vlada šarenoliko radno vreme, ali će mahom sve biti otvorene od 7 ili 8 časova, pa do 14 ili 15

– Apoteke će se prilagoditi policijskom času, ali neće baš sve imati isto radno vreme. Većina će raditi od 7 do 15.

– Banke će u srpskoj prestonici dodatno skratiti radno vreme. Neke će biti otvorene od 9 do 15, druge će početi sa radom sat ranije

– Skoro sve pošte su do produžetka policijskog časa radile od 10 do 17 časova. Za sada još nema zvaničnih informacija iz ovog preduzeća, ali je sigurno da će radno vreme filijala biti skraćeno do 15, u najboljem slučaju 16 časova.

Izvor Blic

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top