Leto u Moni 2019
Naslovna » Aktuelno » Prijavite se za letnji kamp inovacija”Ja imam ideju”

Prijavite se za letnji kamp inovacija”Ja imam ideju”

U toku su prijave za letnji kamp inovacija

“Ja imam ideju”

09.аvg 12:00 – 31.аvg 14:00

Eko Center Radulovacki, Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci, od 9. do 12. avgusta

Makedonska 21 (Impact Hub), od 13. do 31. avgusta

KIDHUB, decji kreativni hab, organizuje prvi ekološki letnji kamp inovacija i IT preduzetništva “Ja imam ideju” za decu uzrasta od 13 do 17 godina od 9. do 31. avgusta na dve lokacije – Ekološki centar “Radulovacki” i “Impact Hub” Beograd.

Tokom tri nedelje intenzivnog edukativnog programa, osnovci i srednjoškolci ce nauciti kako da reše problem iz oblasti cirkularne ekonomije (novog pristupa koji objedinjuje ekonomiju i upravljanje otpadom) dizajniranjem i programiranjem mobilne aplikacije.

Program kampa se sastoji iz tri celine “Eko dizajn – Cirkularna rešenja za budućnost”, “Programiranje mobilnih aplikacija u MIT App Inventor alatu” i “Dizajniranje prototipa i izrada poslovnog plana”. Centralna tema je cirkularna ekonomija (12. cilj održivog razvoja Ujedinjenih Nacija) jer je to jedna od kljucnih tema za opstanak živog sveta na planeti Zemlji i velika mogucnost za kreiranje kreativnih poslova buducnosti koji su važni upravo za decu i mlade. Po završetku kampa, na završnom dogadjaju 31. avgusta bice proglašena najbolja rešenja, a jedno od njih dobice šansu da bude realizovano zahvaljujuci partnerima kampa.

Kroz rad sa strucnjacima i mentorima, polaznici ce kroz zanimljiv spoj primenjenje ekologije, dizajna, tehnologije i preduzetništva tokom tri modula u trajanju od mesec dana nauciti ne samo kako da dobrim idejama mogu da menjaju svet, vec ce boraviti u prirodi, nauciti mnogo o njenom ocuvanju, upoznace nove prijatelje s kojima ce zajedno nauciti da stvaraju i ucine svet u kome živimo boljim mestom. Naucice pre svega kako da nove tehnologije primene kao kreativan alat za rešavanje konkretnog društvenog problema.

Program letnjeg kampa je namenjen devojcicama i decacima razlicitih interesovanja jer obuhvata društvene, prirodne nauke, dizajn i kreativno preduzetništvo. Sa njima ce raditi strucnjaci iz oblasti pedagogije, dizajna, elektrotehnike, ITpreduzetništva i održivog razvoja.

Letnji kamp “Ja imam ideju” organizuje KIDHUB – decji hab posvecen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapredjenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takodje deo globalne edukativne mreže Designathon Works©, a u našim edukativnim programima do sada je ucestvovalo 700 dece uzrasta od 7 do 18 godina. Više o nama pogledajte ovde www.kidhub.rs

Ovaj jedinstveni kamp je jedan od pobednika Superste + programa koji realizuju Erste banka i Trag fondacija.Školu je podržao VIP Mobile. Organizacija Dostignuca mladih iz Beograda je obezbedila pet stipendija za besplatno ucešce pet devojcica u okviru programa “Girls in IT”, a KidHub je obezbedio još jednu stipendiju. Mesta za ove stipendije su popunjena. Partneri kampa su Impact Hub, Eko centar Radulovacki, Cefin – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje i Mikser house iz Beograda.

Prijave su otvorene do 4. avgusta na ovom linku https://forms.gle/k8NkHT9wNYRzvzM89

KONTAKT Sve informacije o letnjem kampu inovacija “JA IMAM IDEJU” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti na brojeve telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili nam pišite na adresu [email protected]

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top