Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Probni završni ispit za učenike osmog razreda je 7. i 8. aprila

Probni završni ispit za učenike osmog razreda je 7. i 8. aprila

Probni završni ispit za učenike osmog razreda je 7. i 8. aprila 2017. godine.

probni-zavrsni-ispit-2016

Probni završni ispit za učenike osmog razreda u svim osnovnim školama na teritoriji Republike Srbije realizovaće se 7. i 8. aprila 2017. godine. Učenici će u dva dana raditi tri testa: matematiku, srpski jezik i kombinovani test.

Završni ispit – Mala matura koji se polaže na kraju osmog razreda, predviđen Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, prvi je završni ispit sa kojim se učenik susreće tokom školovanja, a ima funkciju svedočanstva o usvajanju temeljnih znanja, umenja i kompetencija tokom osnovnog obrazovanja.

Probni završni ispit za učenike osmog razreda je 7. i 8. aprila

Testove ne treba objavljivati najmanje nedelju dana posle testiranja, zbog vanrednog termina za testiranje učenika koji nisu bili u mogućnosti da se testiraju u ovom terminu.

Učenici će nakon testa iz matematike anonimno popunjavati kratak upitnik za potrebe redovnih istraživanja koje Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja sprovodi na uzorcima u skladu sa zakonskim nadležnostima. Istraživanja se odnose na nivoe ostvarenosti obrazovnih standarda, kao i uslove u kojima se učenička postignuća ostvaruju.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top