Naslovna » Porodica » Prvi dan u školi

Prvi dan u školi

prvi-dan-u-skoliPrvi susret sa učionicom, učiteljem i drugovima sa kojima će činiti odeljenje važan je događaj za svakog prvaka.

Ovaj dan pamti cela porodica, ali nemojmo zaboraviti ko je glavni akter ove priče.

Nema suza, mama! Ovo je radostan dan i ne treba prvačić da razmišlja zašto mama plače, već o tome šta ga lepo i novo čeka. Nasmejano lice ponosnog roditelja treba da bude slika koju će dete zauvek nositi u srcu.

Posle svečanosti koju u školi naprave stariji đaci, naš prvak ulazi, sa svojim novim drugarima, u učionicu. Vodi ih učiteljica ili učitelj i sad imaju priliku izbliza da ga pogledaju, čuju boju glasa, da osmotre svoju učionicu, nove drugare i druga iz klupe.

Po povratku našeg prvaka kući sledi prvi i, mora se reći, jedan od najvažnijih zadataka roditelja – postaviti pitanja.
Kroz prva pitanja: kako je bilo u školi, kako se zove učitelj/učiteljica, da li ima u odeljenju nekog koga poznaje iz vrtića (ulice, zgrade), sa kim sedi u klupi, da li ima nešto za domaći zadatak… roditelj pokazuje interesovanje za ono što se dešava u školi i pri tom daje detetu na značaju (dete shvata da je bitan deo porodice, čim odrasli pokazuju ozbiljno interesovanje za njegovo vreme, mišljenje…).
Od ovog, prvog, dana počinje formiranje navike deteta da informiše roditelje o dešavanjima u školi.

Prvi dan u školi…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top