Mona-rana rezervacija leto 2019
Naslovna » Aktuelno » “Šavovi” osvojili Španiju!

“Šavovi” osvojili Španiju!

FILM “ŠAVOVI” OSVOJIO ČETIRI NAGRADE NA FILMSKOM FESTIVALU U ŠPANIJI  Na 19. Međunarodnom filmskom festvalu Las Palmas de Gran Canaria održanom na Kanarskim ostrvima u periodu od 22. do 31. marta srpski film “Šavovi” reditelja Miroslava Terzića, u produkciji Uliksa Fehmiu i Milene Trobozić Garfild  nagrađen je sa četiri značajne nagrade.

Šavovi su osvojili nagradu publike kao najbolji film festivala po njenom izboru. Nagrada za najboju žensku ulogu dodeljena je glumici Snežani Bogdanović za, kako se navodi u obrazlođenju žirija: ”izuzetnu, emotivnu, svedenu i snažnu interpretaciju lika krojačice Ane.”
Elmi Tataragić pripala je nagrada za najbolji scenario, a Specijalna diploma udruzenja CIMA ( Žene na filmu i audiovizuelnim medijima) pripala je takođe Snežani Bogdanović.

Da podsetimo, film “Šavovi” je premijerno prikazan u programu Panorama, na ovogodišnjem Medjunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gde je osvojio nagradu za najbolji evropski film u ovoj selekciji i drugu nagradu publike. 

Takođe, na 47. FEST-u film je dobio nagradu FIPRESCI “Nebojsa Đukelić” za najbolji regionalni film, dok je glavna glumica Snežana Bogdanović osvojila  nagradu za najbolju žensku ulogu.


https://www.youtube.com/watch?v=o6NeCUADH84


Nema komentara.

Scroll To Top