Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Srećan polazak u školu

Srećan polazak u školu

srecan-polazak-u-skolu

Najbolje bi bilo da deca što pre nauče kako da samostalno uče na lak, zanimljiv i zabavan način. Treba da sama rade domaće zadatke. Vi, kao roditelji i mentori, treba da im pomažete u tome tako što ćete im objasniti ono što im je nejasno ali im nećete dati konačno rešenje. Ako niste dovoljno obrazovani da detetu omogućite da od vas nauči kako da uči, obratite se stručnjacima koji to znaju.

Od početka školovanja treba da ih pratite korak po korak, da im ulivate samopouzdanje i samopoštovanje. Budite uvek uz njih kad ste im potrebni. Ohrabrujte ih i pohvalite kad god nešto lepo nauče. Motivišite ih i kad ne dobiju željene ocene. Recite im da je ocena merilo trenutno pokazanog znanja i da se to može vrlo brzo promeniti u njihovu korist.

Najvažnije od svega je da deci objasnite zašto je neophodno da tokom celog života uče i šta time sebi mogu da omoguće. Konkretno (više će te ceniti i voleti drugovi i drugarice, ako traže savet od tebe pomozi im, kad porasteš imaćeš mogućnost da više zaradiš i sebi pružiš sve ono što želiš, … Slobodno im to recite, oni su inteligentni i zreliji nego što mislite.

Preporuke za osnovce…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top