Hotel Javor - Skolski raspust
Naslovna » Obrazovanje » Privatno obrazovanje » Privatne srednje škole » Srednja stručna škola Zaharija Stefanović-Orfelin

Srednja stručna škola Zaharija Stefanović-Orfelin

Srednja stručna škola Zaharija Stefanović-Orfelin

Beograd, Savski venac
Adresa: Resavska 78
011 3612 638, 011 3611 639
Mob: 063/415  291

www.srednjaskolaorfelin.edu.rs

 

 

 

Srednja stručna škola „Zaharija Stefanović Orfelin“ je privatna škola koja je verifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nastavni planovi su propisani za područja rada zdravstva i socijalne zaštite; trgovine, ugostiteljstva i turizma; ekonomije, prava i administracije; mašinstva i obrade metala, geodezije i građevinarstva, kao i ličnih usluga. Škola radi po programima koje je propisalo Ministarstvo prosvete. Diplome naše škole su priznate i u rangu su diplomama koje su stečene u državnim školama.
Škola je prvobitno osnovana pod nazivom Škola za negu zdravlja i lepote „Profesional“ i kao takva započela je sa radom 9. juna 2005. godine rešenjem br. 022-05-107/2005-03 Ministarstva prosvete. Rešenjem Privrednog suda u Beogradu od 06. marta 2013. godine, škola menja naziv i danas se zove Srednja stručna škola „Zaharija Stefanović Orfelin“. Novi naziv je dobila po srpskom prosvetitelju, istoričaru i pesniku, Zahariju Stefanoviću Orfelinu (1726-1785).
Cilj naše škole podrazumeva da podržavamo i uvažavamo različitost i individualnost svakog učenika i učenice. Kod nas su dozvoljene greške, jer one dovode do jedinstvenih rešenja. Uz sve izazove sa kojima se suočavamo, obrazovanje ne reformišemo već transformišemo. Ključ ove transformacije nije da se obrazovanje standardizuje, već da se personalizuje, da se podstiče otkrivanje pojedinačnih talenata svakog deteta, da se učenici uvode u okruženje u kojem žele da uče i gde prirodno mogu otkriti svoja interesovanja, veštine i vrednosti. Individualizovanim pristupom, radom u manjim grupama, podstičemo i usmeravam rast i razvoj naših učenika i učenica.Škola se nalazi u centru grada kao deo poslovnog sistema „ĐURO SALAJ„ AD, i ima 66 godina dugu tradiciju u obrazovanju.

Škola trenutno ima osam ( 8 )četvorogodišnjih obrazovnih profila, (i u postupku je dobijanja verifikacije za još dva smera) i 8 ( osam ) trogodišnjih.

Četvorogodišnji obrazovni profili:

• Fizioterapeutski tehničar
• Medicinska sestra tehničar
• Medicinska sestra vaspitač
• Kozmetički tehničar
• Pravni tehničar
• Tehničar obezbeđenja
• Ekonomski tehničar
• Turistički tehničar

U postupku verifikacije:

Kulinarski tehničar i
• Ugostiteljski tehničar

Trogodišnji obrazovni profili:

Kuvar
• Konobar
• Zdravstveni negovatelj
• Muški i ženski frizer
• Pedikir manikir
• Zavarivač
• Mašinbravar
• Rukovaoc građevinske mehanizacije

Vizija škole

Naša vizija je postati jedna od najuspešnih škola koja priprema za posao ili daljnje školovanje sve one koji iz bilo kojeg razloga nisu zadovoljni obrazovnim i vaspitnim sistemom postojećih škola, kao i onih koji nisu uspeli da upišu državnu školu zbog postojećih uslova upisa.
Škola ORFELIN će kroz human sistem obrazovanja i vaspitanja zadovoljiti potrebe svakog učenika. Verujemo da je svaka ličnost jedinstvena i da zaslužuje priliku da iskaže svoje mogućnosti. Naša škola neguje i podržava razvoj kritičkog i kreativnog mišljenja, nezanemarujući pritom i kulturu međusobnog poštovanja i uvažavanja.
Mladi su najveći potencijal i šansa naše države za povećanje napretka i blagostanja.
Kažu da se ličnost u najvećoj meri formira u ranom detinjstvu, što znači da je neophodno da sa najmlađima rade pravi i potpuno obučeni profesionalci. Pored uprave škole, izvrsni nastavnici i stručni saradnici brinuće o realizaciji ovih visoko postavljenih ciljeva jer bez predanih profesora nijedno naše postignuće ne bi bilo moguće.
ORFELIN će da obrazuje i vaspitava sve učenike da postanu odgovorni građani u društvu. Sarađujemo sa roditeljima kako bi prepoznali uspeh i zajedno rešavali probleme. Zajedništvo između učenika, roditelja i škole postao je prepoznatljivi temelj kvaliteta škole ORFELIN.
Ako tražite odgovoran pristup u vaspitno – obrazovnom procesu, ako tražite pristup pun poštovanja i ravnopravnog dijaloga, ako tražite način kako da maksimalno iskoristite svoje potencijale dođite i pridružite nam se na zajedničkom putovanju kroz srednju školu

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top