RanaRezervacija – hotel Javor
Naslovna » Obrazovanje » Privatno obrazovanje » Privatne srednje škole » Srednja stručna škola Zaharija Stefanović-Orfelin – Savski venac – Beograd

Srednja stručna škola Zaharija Stefanović-Orfelin – Savski venac – Beograd

skola-orfelin

Srednja stručna škola Zaharija Stefanović-Orfelin – Savski venac – Beograd

Beograd, Savski venac
Sedište škole: Nemanjina 28
Učionice i kabineti: Resavska 78
011 3612 638, 011 3611 639
www.srednjaskolaorfelin.edu.rs

Privatna srednja stručna škola „Zaharija Stefanović Orfelin“ počela je sa radom 9. juna 2005. godine. Škola je tada dobila verifikaciju Ministarstva prosvete i sporta za delatnost ličnih usluga za zanimanja: ženski frizer, muški frizer i manikir-pedikir, u trogodišnjem trajanju.

Škola radi po programima koje je propisalo Ministarstvo prosvete za navedena zanimanja.

Časovi teorijske i praktične nastave se izvode u učionicama i salonima škole.

Diplome stečene u školi „Zaharija Stefanović Orfelin“ priznaju se i imaju rang diploma stečenih u državnim školama.

Inicijalna ideja o osnivanju škole koju će učenici da vole i gde će učenik da bude u centru zbivanja, gde se profesori podstiču na inovacije i individualni pristup svakom detetu, angažovala je sve – osnivače, profesore, učenike i roditelje.

ŽENSKI I MUŠKI FRIZER

Škola je zamišljena kao mesto gde će učenici dobiti kvalitetno opšte i stručno obrazovanje, a činjenica je da mali broj đaka omogućava gotovo individualni rad. Učenici su u mogućnosti da lako i kvalitetno savladaju predmete iz oblasti opšteg obrazovanja, a još veće mogućnosti pruža praktični deo nastave, gde učenici stiču sigurnost neophodnu za samostalne aktivnosti nakon završene škole. Ovo, ujedno, doprinosi međusobnom poverenju između učenika i nastavnika, samim tim i boljoj i efikasnijoj radnoj atmosferi.
Cilj praktične nastave je sticanje znanja i ovladavanje tehnikama frizerskih veština, formiranje stručno-etičkih stavova i navika u ponašanju prilikom obavljanja profesionalnih zadataka. Osim toga, cilj je i negovanje i razvijanje profesionalne i estetske kulture, pravilno ophođenje sa klijentima, sticanje radnih navika i formiranje odgovornosti pri pružanju usluga.
U školi se izučavaju obavezni opšteobrazovni, stručni i izborni predmeti.
Na kraju školovanja učenici polažu završni ispit.

profesional 04

PEDIKIR-MANIKIR

Sadržaji programa stručnih predmeta imaju za cilj razvijanje interesovanja i težnje za stalnim obrazovanjem i samoobrazovanjem. Na časovima praktične nastave učenicima se omogućava da razumeju i procene lepotu oblikovanja, ali i sticanje stručnog obrazovanja baziranog na savremenim dostignućima nauke, tehnologije i prakse.
Učenici se kroz praktičnu nastavu osposobljavaju da samostalno izvode pedikirsko-manikirske procedure i da se profesionalno, kulturno i sa uvažavanjem odnose prema klijentima.
Na kraju školovanja učenici polažu završni ispit.

profesional 01

FIZIOTERAPEUTSKI TEHNIČAR

U maju 2007. godine Škola je dobila verifikaciju Ministarstva prosvete u delatnosti zdravstvo i socijalna zaštita – obrazovni profil fizioterapeutski tehničar.
Tokom izučavanja različitih opšteobrazovnih i stručnih predmeta trebalo bi osposobiti učenike za stručno sprovođenje medicinsko-tehničkih procedura iz oblasti rehabilitacije, medicinske masaže i fizikalne terapije.
Školovanje za ovaj obrazovni profil traje četiri godine. Vežbe i praktična nastava se izvode u Kliničkom centru Srbije, sa kojim Škola ima ugovor o saradnji. Mali broj učenika u grupi omogućava da se nastava izvodi timski, ali i individualno, u skladu sa mogućnostima svakog učenika.
Pozitivnoj atmosferi u školi doprinose, osim učenika, i iskusni i kvalitetni nastavnici.
Uslovi za upis učenika u prvi razred su isti kao i u državnim školama.

Pored redovnih časova praktične nastave u frizerskom salonu Škole, organizuju se i prezentacije poznatih kompanija za proizvodnju kozmetičkih preparata za higijenu, negu i dekoraciju kose, kao i promocije proizvoda iz najnovijih kolekcija kreiranih za profesionalnu upotrebu. Za učenike se, takođe, u školskom salonu organizuju i gostovanja poznatih frizera koji pokazuju nove linije šišanja, bojenja kose i oblikovanja frizure za različite namene. U prostoru galerije „Vizantija“, u Resavskoj ulici, organizuje se revija frizura koje kreiraju i oblikuju sami učenici. Učenici učestvuju na takmičenjima frizerskih škola Srbije.
Škola je smeštena na atraktivnoj lokaciji u samom centru Beograda.

Škola će ove godine upisati VII generaciju u prvi razred trogodišnjeg školovanja i V generaciju u prvi razred četvorogodišnjeg školovanja.

U 2010. godini Škola je od Ministarstva dobila verifikaciju za ostvarivanje nastavnih planova i programa za sticanje specijalističkog obrazovanja u jednogodišnjem trajanju u području rada delatnost ličnih usluga, za obrazovne profile:
1.    kreator muških frizura
2.    kreator ženskih frizura
Završetkom jednogodišnje specijalizacije kandidati dobijaju uverenje o položenom specijalističkom ispitu i zvanje kreator ženskih frizura ili kreator muških frizura.

profesional 02

EKONOMSKI TEHNIČAR

U avgustu 2012. godine Škola je dobila verifikaciju Ministarstva prosvete za područje rada Ekonomija, pravo i administracija u trajanju od 4 godine.
Na kraju četvorogodišnjeg školovanja učenici polažu maturski ispit.

Po završetku školovanja učenici ovog obrazovnog profila mogu obavljati knjigovodstvene, komercijalne i računovodstvene poslove i to:

• u preduzećima, bankama, poštama, obrazovnim i kulturnim institucijama;
• mogu da osnivaju svoja sopstvena preduzeća, privatno vode knjige i da se bave preduzetništvom.

Ekonomski tehničari mogu nastaviti školovanje na svim fakultetima društvenog smera, kao i na srodnim visokim strukovnim školama.

profesional 05

TURISTIČKI TEHNIČAR

U avgustu 2012. godine Škola je dobila verifikaciju Ministarstva prosvete za delatnost Trgovina, ugostiteljstvo i turizam – obrazovni profil turistički tehničar u trajanju od 4 godine.
Na ovom obrazovnom profilu učenici se školuju za rad u turističkim agencijama i recepcijama hotela.
Pored teoretske nastave i časova vežbi, učenici se upućuju na praktičnu nastavu u turističke agencije i hotele u Beogradu.

Učenici naše škole deo praktične nastave realizuju i u turističkoj agenciji „Đuro Salaj“, koja je deo Poslovnog sistema osnivača.

Na kraju školovanja učenici polažu maturski ispit.

Po završetku školovanja turistički tehničari mogu nastaviti školovanje na svim fakultetima društvenog smera, a i na srodnim visokim strukovnim školama.

profesional 03

KONOBAR, KUVAR

U avgustu 2012. godine Škola je dobila verifikaciju Ministarstva prosvete za delatnost Trgovina, ugostiteljstvo i turizam – obrazovni profil konobar i kuvar u trajanju od 3 godine.

Na kraju školovanja učenici polažu završni ispit.

Kao i u ostalim obrazovnim profilima trećeg stepena, škola pored znanja iz opšteobrazovnih predmeta, u II i III razredu veća pažnja je psvećena uže stručnim predmetima a posebno praktičnoj nastavi. Učenici konobari i kuvari praktičnu nastavu izvode u ugostiteljskim objektima u gradu, kao i u Klubu “Akademija 28“ i kafe klubu „Teatar 78“ koji su segment Poslovnog sistema osnivača.

Na obrazovnom profilu konobar učenici se osposobljavaju za prijem, prihvat i kvalitetno usluživanje gostiju.

Na obrazovnom profilu kuvar učenici se osposobljavaju za pripremu namirnica, izradu, serviranje i dekoraciju jela.

Nakon završetka školovanja konobari i kuvari se mogu zaposliti u svim ugostiteljskim objektima.
Školovanje mogu nastaviti na visokim strukovnim studijama.


Pogledajte veću mapu

Nema komentara.

Scroll To Top