Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Deca » Predškolci » Šta učitelji žele da roditelji znaju

Šta učitelji žele da roditelji znaju

Jeste li se ikada zapitali koliko je važan vaš odnos s učiteljem vašeg deteta za uspešno školovanje? Da biste ga ostvarili i lakše prolazili školske „muke“, pročitajte šta bi učitelji želeli da roditelji znaju:

sta-ucitelji-zele-da-roditelji-znaju

Ne mora sve biti savršeno

Učitelji poručuju da postoji velika šansa da roditelji steknu utisak da oni ne obavljaju svoj posao na način koji su očekivali. Možda im se neće svideti neka pravila ili, na primer, količina domaćeg zadatka. Čak i ako im se sviđaju učiteljeve metode, muče ih neke druge stvari poput glasne dece u razredu zbog kojih se njihovo mirno i povučeno dete ne oseća uvek prijatno.

Svi se roditelji brinu zbog najmanje jedne stvari i očekuju da će školska godina doneti puno problema, a shodno tome žele sve odmah i da poprave. Ipak ponekad deca moraju sama da rešavaju svoje probleme i učitelji će ih staviti pred nove izazove, a tada će se osećati nelagodno. To će sigurno doneti nemir u njihove male živote, ali će istovremeno učiti kako da se suoče s problemom i reše ga. U stvarnom svetu to su svakodnevne situacije pa će dete nekada i samo da zaključi šta treba činiti ili će se obratiti učitelju. Male životne školice svako prolazi na svoj način i trebate prepustiti učitelju da se s njima nosi u školi. Vi ste za to zaduženi kod kuće.

A kada je potrebna vaša pomoć?

Možda zvuči kontradiktorno, ali u nekim slučajevima učitelji će zatražiti pomoć roditelja. Čak i najiskusniji učitelji, iza kojih su godine rada s decom, ponekad neće biti sigurni u čemu je tačno problem pa će vas pozvati na razgovor. Deca često kriju informacije i od roditelja i od učitelja u raznim situacijama pa je moguće da se u školi događa jedno, a roditelji, na primer, o tome ne znaju ništa ili imaju sasvim drugu sliku.
Ako primetite da se vaše dete kod kuće ponaša drugačije, a ništa se nije promenilo, možda se uzrok krije u školi i svakako treba da razgovarate sa učiteljem o tome. Možda se samo radi o tome da je detetu teško da savlada sve obaveze, treba mu pomoć i drugačiji raspored, a ne želi to da kaže jer ga je sramota.

Šta učitelji žele da roditelji znaju

Svi greše…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top