Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Tehnička škola – Novi Beograd – Beograd

Tehnička škola – Novi Beograd – Beograd

Tehničar optike je zanimanje koje je više od jedne decenije jednako atraktivno i devojčicama i dečacima.
Veliku pažnju poklanjamo opštem obrazovanju, pa naši učenici uspešno nastavljaju dalje školovanje. Nakon završene srednje škole imaju direktnu prohodnost za upis na većinu fakulteta i visokih strukovnih škola.

U daljem školovanju, ali i u budućem radu u struci, veliku pomoć im pružaju stečena informatička znanja iz više programskih paketa, kao što su:
WORD (obrada teksta)
EXCEL (tabelarna izračunavanja)
AutoCAD (tehničko crtanje)
ProENGINEER (izrada 3D modela sklopova)

Istovremeno, tehničari optike se osposobljavaju za rad u struci kroz niz stručnih predmeta i veoma bogatu praktičnu nastavu, kako u školi, tako i u optičarskim radnjama i radionicama.

Nakon završenog četvorogodišnjeg školovanja, biće osposobljeni da samostalno:
– izrađuju naočare prema lekarskom (oftalmološkom) receptu;
– vrše popravku dioptrijskih i sunčanih naočara;
– vrše prodaju dioptrijskih, sunčanih i zaštitnih naočara, kontaktnih sočiva i proizvoda za njihovo održavanje, kao i ostalih proizvoda iz optičarske ponude;
– održavaju uređaje iz optičarske radionice.

S obzirom na široke mogućnosti nakon završetka srednje škole (rad u struci, dalje školovanje), ovo zanimanje svakako preporučujemo svima koji žele da steknu kvalitetno znanje u struci i zaposle se, ali da pri tome ostave sebi i mogućnost uspešnog studiranja. Samo u Beogradu postoji preko 800 optičarskih radnji koje su po Zakonu dužne da zaposle stručno lice sa odgovarajućom srednjom školom. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje – nema nezaposlenih tehničara optičara.

Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top