Naslovna » Aktuelno » USVOJEN NOVI PAKET MERA – KO SVE DOBIJA POMOĆ I KOLIKO?

USVOJEN NOVI PAKET MERA – KO SVE DOBIJA POMOĆ I KOLIKO?

NOVI PAKET MERA – Vlada Srbije je danas 11. februara usvojila novi, treći paket ekonomske pomoći kojim je predviđena novčana pomoć i građanima, ali i privredi.

Jedan deo novčane pomoći odnosi se na sve punoletne građanine, njih ukupno 6,1 milion koji će dobiti po 60 evra. Isplata pomoći će biti u dve rate – prva u maju 2021. a druga u novembru 2021. Prijavljivanjej će početi u aprilu, a ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra. Kako mediji prenose, procedura će biti ista kao i prošle godina kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra.

Penzioneri će pored pomoći od 60 evra, dobiti dodatnih 50 evra pomoći, što znači da će oni dobiti ukupnu cifru od 110 evra. Ovaj dodatni iznos oni mogu da očekuju u septembru ove godine.

Kada je u pitanju paket pomoći za privrednike, svaki preduzetnik i radnik zaposlen u mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima dobiće tri meseca po 50 odsto minimalne zarade. To je ukupno oko 48.000 dinara, odnosno 16.000 dinara mesečno. Mera stupa na snagu od 1. marta ove godine sa prvom isplatom od 8. aprila. Mera ne uključuje banke i finansijske institucije. Ukoliko se privrednici odluče da iskoriste ove mere, obavezuju se da ne smeju smanjiti broj zaposlenih za više od 10 odsto do isteka tri meseca od isplate poslednjeg minimalca, kao i na to da ne mogu isplaćivati dividende.

Izvor: Mondo

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top