Mona-Letnje osveženje
Naslovna » Aktuelno » VAKCINACIJA ILI NEMA VRTIĆA

VAKCINACIJA ILI NEMA VRTIĆA

Roditelji koji dovode decu u neki od vrtića Predškolske ustanove “Dečji dani” na Starom gradu moraće da donesu potvrdu izabranog lekara da je ono vakcinisano, jer u suprotnom neće moći da borave u njemu! Prema rečima nadležnih, ova odluka se odnosi na teritoriju celog Beograda, a slična se već sprovodi od pre nekoliko dana i u Novom Sadu, a od ranije i u Nišu.

Kako se navodi u obaveštenju koje je osvanulo na vratima vrtića na Starom gradu, predškolske ustanove su takav nalog dobile od Ministarstva zdravlja povodom aktuelne epidemiološke situacije malih boginja.

Dostavljanje potvrde moguće je od danas, pa do 9. februara, a mame i tate mogu da donesu ili karton vakcinalnog statusa na uvid ili njegovu fotokopiju.

– Nakon isteka ovog roka, u vrtiću će moći da borave samo vakcinisana deca i ona kod koje je vakcinacija odložena iz zdravstvenih razloga – potvrđuje direktorka PU “Dečji dani” Jasna Vukliš i ističe da je reč o odluci na nivou Beograda, te da to praktično važi za 70.000 mališana koji idu u neku od predškolskih ustanova.

Nema komentara.

Scroll To Top