Zimske carolije Mona
Naslovna » Aktuelno » VEĆA PODRŠKA DRUGO DETE

VEĆA PODRŠKA DRUGO DETE

VEĆA PODRŠKA DRUGO DETE

Veća podrška za drugo dete – šta Ministarka najavljuje?

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović predložiće da mere iz Strategije za podsticaj rađanja iz 2018. narednim budžetom budu pojačane i navodi da će akcenat biti na produženju isplaćivanja dodatka za drugo dete sa dve na više godina.

Tokom naučnog skupa „Srbija: rod, politike, stanoviništvo“, Dejanovićeva je rekla da će država, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, u narednom periodu biti okrenuta poslodavcima za rešavanje tih pitanja.

– Usklađivanje rada i roditeljstva je značajna mera. U planu su zajednički vrtići koje će finansirati poslodavac, uz sufinansiranje države – istakla je ona.

Veća podrška za drugo dete.
Đukić Dejanović je dodala da se radi na „snižavanju psihološke cene roditeljstva“ i na jačanju partnerstva putem pomoć majkama i budućim majkama, „koje moraju da imaju razumevanja od porodice i od države“.

– To ćemo činiti nizom servisnih i edukativnih aktivnosti na temu očuvanja zdravlja, boljeg materinstva, ekonomskim i socijalnim pitanjima – izjavila je Đukić Dejanović.

Kurir

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top