Javor Zimski odmor
Naslovna » Aktuelno » ZA SAMO NEDELJU DANA 20.000. GLEDALACA POGLEDALO FILM „VIKEND SA ĆALETOM“-MCF

ZA SAMO NEDELJU DANA 20.000. GLEDALACA POGLEDALO FILM „VIKEND SA ĆALETOM“-MCF

ZA SAMO NEDELJU DANA 20.000. GLEDALACA POGLEDALO FILM „VIKEND SA ĆALETOM“ 

Uz sve preporučene mere predostrožnosti bioskopska publika gleda dobre domaće filmove okrećući se velikom platnu i sigurnom ambijentu. Domaći film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića „Vikend sa ćaletom“ već u prvoj nedelji prikazivanja primamio veliki broj ljubitelja sedme umetnosti

NOVI INSERT IZ FILMA (VIDEO)
Bioskopski domaći hit „Vikend sa ćaletom“ reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića ostvario je u prvoj nedelji prikazivanja sjajnu gledanost od 20.000 posetilaca. Tužna komedija sa Nenadom Jezdićem, Banetom Vidakovićem i mladim glumcem Vasom Vranešom u glavnim ulogama našla se na repertoaru domaćih bioskopa protekle nedelje, 29. oktobra kada je premijerno prikazan u prestoničkim bioskopima, a potom i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Podgorici i u ostalim gradovima širom Srbije, Crne Gore, Republike Srpske odžavajući time nadu da i u teškim okolnostima, uz sve preporučene mere predostrožnosti, kulturna delatnost i filmska industrija i dalje opstaju i ne klonu.

Film o susretu oca i sina, sredovečnog beogradskog kriminalca Kašike i jedanaestogodišnjeg lepo vaspitanog momka Ogija, koji za samo jedan vikend pokušavaju da nadomeste sve ono propušteno, iznedrio je i pregršt upečatljivih replika, najčešće izgovorenih od strane glavnog lika – „U životu ili jašeš ili te drugi jašu“,”Hoće klavir da te brani sutra kad te neko napadne na ulici”,”Prvo ćeš da naučiš da se biješ pa ćeš onda da sviraš klavir. 

O svojoj ulozi i aktuelnom filmu glumac Nenad Jezdić ističe: „Bilo mi je jasno od prvog susreta sa scenarijem, da nikada nisam imao ovakvu ulogu u karijeri, da nisam bio deo luđeg i raskošnijeg filma.

Tvrac uspešnih filmova „Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, “Čekaj me ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka” reditelj i scenarista Miroslav Momčilović doneo je pred bioskopsko platno još jednu komičnu priču, namenjenu različitim uzrastima i širokoj publici:

Želim da pokažem odnos njih dvojice – sina, koji se tek sprema da zakorači u svet i oca koji je na zalasku, u rezimiranju, turbulentog, naizgled luksuznog, a u osnovi turobnog, mučnog i dobroj meri promašenog života. Ali niti on može da vrati život unazad, niti dečak može da ima drugog oca. To je taj otac i to je taj život, jedan jedini,“ istakao je reditelj.

U ostalim ulogama našla su se i mnoga druga istaknuta imena domaćeg glumišta: Miodrag Miki Krstović, Anja Alač, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca Bojković, Srna Lango, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Zoran Vukajlović i Miljan Davidović.

Producent: Igor Turčinović, direktor fotografije: Dalibor Tonković, scenograf: Boris Deheljan, kostimografkinja: Jelena Petrović, Monta: Petar Jakonić
Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top