Momenat za nju
Naslovna » Aktuelno » Atelje 212 premijera predstave Pred svitanje

Atelje 212 premijera predstave Pred svitanje

Atelje 212 premijera predstave Pred svitanje praizvedba drame ’’ne pre 4:30 niti posle 5:00’’ Filipa Grujića, za koju je 2019. nagrađen na konkursu Sterijinog pozorja za najbolјi originalni dramski tekst biće 11.oktobra u 20h na sceni Mira Trailović.rediteljka je Anđelka Nikolić.

Reč je o savremenom dramskom tekstu, gde autor posebnu pažnju posvećuje formi teksta. Glavni lik, Muškarac, se vraća iz Šangaja u svoju porodičnu kuću u Srbiji, gde zatiče ostarelu Majku, mlađeg Brata koji je sada oženjen i ima dete, upoznaje Ženu od svog brata koja je po inerciji pristala na porodični život, i saznaje da se njegova velika lјubav Ona, lokalna frizerka, udaje za drugog čoveka.

Komad je zapravo niz slika koje inicira povratak jednog člana porodice u život njegove porodice.Taj niz je suptilni koloplet emocija, sećanja i pokušavanja da se izgrade nove veze i možda pokidaju stare.

U predstavi igraju: Uroš Jakovlјević, Dejan Dedić, Jovana Gavrilović, Ana Mandić i Draga Ćirić Živanović. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Olga Mrđenović. Dramaturg Dimitrije Kokanov, kompozitor Srđan Marković, a lektorka  Dijana Marojević.

 

 

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top