Javor-Zimske carolije
Naslovna » Aktuelno » PREDSTAVA ZA DECU PO MOTIVIMA ČUVENE BAJKE”LEPOTICA I ZVER” 12. DECEMBRA U KOMBANK DVORANI U DVA TERMINA 12 I 15H

PREDSTAVA ZA DECU PO MOTIVIMA ČUVENE BAJKE”LEPOTICA I ZVER” 12. DECEMBRA U KOMBANK DVORANI U DVA TERMINA 12 I 15H

PREDSTAVA ZA DECU PO MOTIVIMA ČUVENE BAJKE
“LEPOTICA I ZVER” 12.  DECEMBRA U KOMBANK DVORANI U DVA TERMINA

“UNIVERZALNA PORUKA JE DA JE PRAVA LEPOTA U LJUDSKOJ DUŠI I SRCU, A NE U SPOLJAŠNJEM IZGLEDU”, PORUČUJE REDITELJ MILOŠ JAGODIĆ

U susret novogodišnjim praznicima, Kombank Dvorana spremno dočekuje mališane  i  roditelje beogradskom premijerom dečije predstave “Lepotica i zver” nastale po motivima čuvena bajke 12. decembra u 12 i 15 časova.

Predtava nastala  po tekstu Stevana Koprivice i režiji Miloša Jagodića je višeslojna bajka za decu i odrasle koja govori o snazi snova i moći ljubavi u odnosu na materijalne vrednosti, zbog čega je izuzetno aktuelna i danas.

Smeštena u Francusku u doba Luja XIV, sa raskošnim kostimima, u vrcavom duhu Dimina Tri musketara,  prava je poslastica ne samo za najmlađe gledaoce, već i za odrasle željne univerzalnih moralnih vrednosti,iskrenih emocija i vizuelnog doživljaja

– Preobražaj koji doživljavaju glavni likovi budi pomisao da ništa nije onako kako površno izgleda na prvi pogled, i da ćemo pravu lepotu otkriti samo ako se suštinski bavimo ljudima. Univerzalne poruke, da je prava lepota u ljudskoj duši i srcu a ne u spoljašnjem izgledu, da svako mora da nauči da voli ali i da zasluži tuđu ljubav, da prava ljubav postoji i opstaje bez obzira na razlike, čine ovu bajku svevremenom”, kaže reditelj Miloš Jagodić, koji je  najmlađoj novosadskoj publici poznat po predstavama “Začarana pahuljica” i “Suncokreti”, koje se uspešno igraju već nekoliko sezona u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

GLUMICA KRISTINA SAVKOV, koja tumači ulogu Emanuele Belmon (lepoticu), prvi put će zaigrati u predstavi za decu.

– Ljubav je ono što menja svet i čini ga mestom vrednog boravljenja. Lepotica, kao simbol čistote i lepote, učini da zver, sinuvši masku, pokaže ko je on u stvari  – princ u svakom smislu. Ovo je prva predstava za decu u mojoj tek započetoj karijeri, ne lakša, ne manje zahtevna od predstava za “velike”. Moram priznati da je rad na predstavi bio čaroban proces – kaže glumica Kristina Savkov, koja igra Lepoticu u predstavi.

ULOGA ZVERI poverena je iskusnom glumcu SLOBODANU NINKOVIĆU.

– Čovek, Bartolomeo Senžan, biva zarobljen u telu Zveri i njegova ljudskost vremenom je polako bledela. Prihvativši sebe kao Zver,polako je zaboravljao svoju ljudskost, sve do dolaska Emanuele, devojke koja je u njemu, uprkos njegovom zverskom ponašanju, uspela da nazre zrno ljudskosti i da ga natera da probudi čoveka u sebi. I naravno, kao i u mnogim bajkama i ovde se ističe jedna od važnijih životnih filozofija da ne sudimo o drugima prema njihovom izgledu, već da otvorimo srce i vidimo ono najbolje u drugima,uz naravno neizbežnu ljubav, koja nekako uvek nađe svoj put  – kaže Slobodan Ninković.

Za njega, kao glumca, kako kaže, bilo je zanimljivo istraživati i tražiti zver u sebi,kao i traženje onih finih i tananih emocija,  ali i put preobražaja od Zveri do čoveka.

Ostale uloge u predstavi tumače i  Saša Stojković, Aleksa Ilić, Jelena Galović, Marina Cinkockin, Saša Latinović, Ema Stojanović, Ivan Đurić, Danilo Milovanovič.

KARTE U PRODAJI NA BLAGAJNI KOMBANK DVORANE I SVIM PRODAJNIM MESTIMA TICKETS-A

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top