Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » Smrt djevojčice sa žigicama: triler o smrti prostitutke na malom ostrvu stiže u domaće bioskope

Smrt djevojčice sa žigicama: triler o smrti prostitutke na malom ostrvu stiže u domaće bioskope

Smrt djevojčice sa žigicama“: triler o smrti prostitutke na malom ostrvu stiže u domaće bioskope
Goran Kulenović i Zoran Ferić donose ekranizaciju napetog trilera
Ostvarenje Gorana Kulenovića „Smrt djevojčice sa žigicama“ na redovnom repertoaru domaćih bioskopa naći će se od 28. septembra. Film je sniman na Rabu i temelji se na istoimenom hit-romanu Zorana Ferića iz 2002. godine za koji je sam autor napomenuo da je  mediteranski „Twin Peaks“.

Kriminalistički film „Smrt djevojčice sa žigicama“ prati patologa Feru (Ozren Grabarić), sveže razvedenog 40-godišnjaka koji dolazi u ostrvski grad kako bi prisustvovao sahrani ćerke svog  prijatelja iz detinjstva. Nakon njegovog dolaska, na ostrvu se dešavaju čudne stvari: meštani pričaju o pojavljivanju ogromnog guštera, a vrhunac je ubistvo „djevojčice sa žigicama” – rumunske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Fero uz prijatelja, policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec), upliće se nevoljno u istragu zločina i sam pokušava da dođe do odgovora – ko je ubica?

Ostvarenje „Smrt djevojčice sa žigicama“ nastalo je ekranizovanjem prvog romana i ujedno bestselera Zorana Ferića, nagrađivanog hrvatskog književnika koji svojim specifičnim bizarnim, grotesknim, morbidnim i crnohumornim stilom već dve decenije privlači pažnju čitalaca širom regiona.

Režiju filma potpisuje Goran Kulenović, tvorac TV serija „Bitange i princeze“, „Crno-bijeli svijet“  i kultnog filma „Pjevajte nešto ljubavno“.

Uloge u filmu ostvarili su Ozren Grabarić, Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga i Slavko Sobin.

Film „Smrt djevojčice sa žigicama“ svetsku premijeru je imao na Pula Film Festivalu, a nakon međunarodne premijere u okviru Open Air programa Sarajevo Film Festivala, otvorio je i Rab Film Festival.

„Smrt djevojčice sa žigicama“ prvi je dugometražni igrani film s potpisom produkcijske kuće Livada produkcija. Koproducenti filma su Dušan Kovačević iz Natenane produkcije i Mirsad Purivatra iz Produkcije „2006“.

Ostrvo Rab, 1992. Na lokalnoj plaži pronađeno je telo prostitutke Marillene. Istragu vodi lokalni policajac Mungos u saradnji sa svojim dobrim prijateljem Ferom, sa kojim deli tragičnu tajnu iz detinjstva. Na ostrvu na kojem svi poznaju jedni druge, niko nije nevin i svi su potencijalni krivci. Ko se krije iza ovog okrutnog zločina?

https://www.youtube.com/watch?v=4GDJOyXuqTc

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top