Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » Teatrijum, “Tesla, svetlopis u vremenu”

Teatrijum, “Tesla, svetlopis u vremenu”

 

Позориште Театријум вам представља:

 

“Тесла, светлопис у времену” , Мирослава Бенке

14. и 15. јул, у 21ч

 

Ове сезоне, у години у којој се обележава 80 година како нас је велики научник напустио, имећете прилику да поново гледате ову представу на нашој летњој сцени, 14. и 15 јула, у 21ч, у прелепом атријуму Капетан-Мишиног здања.

 

Представа је претходне године премијерно изведена на позорници Театријума у атријуму Капета-Мишиног здања. Ове године, гостовала је на Виминациум фесту у Пожаревцу, а глумица Весна Станковић добила је награду публике за глумицу вечери.

 

У представи „Тесла, светлопис у времену“ која се бави животом и делом Николе Тесле, идеја је поново преиспитивање његов лика и дела, као и времена и околности у којима је стварао и чиме нас је све задужио.

 

Радња представе се дешава у родној Лици, у кући генијалног проналазача и научника Николе Тесле, у Њујорку, на Лонгајленду и у Теслиним сновима, а сама представа је приказана ахронолошки – различита раздобља и доба њeговог живота се логички прeплићу у складу са повeзаношћу идeја.

Режију потписује Мирослав Бенка, а богату глумачку трупу, између осталих, чине и Драгослав Илић, Милан Никитовић и Марко Јакшић, који тумаче Теслу у различитим животним добима, Весна Станковић као Теслина мајка, Ненад Маричић, Ненад ћирић, Лепомир Ивковић, и многи други. 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top