Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » TOPLA SINHRONIZOVANA PRIČA O PRIJATELJSTVU, FILM “VELIKA AVANTURA MAČKE RU” OD ČETVRTKA U BIOSKOPIMA

TOPLA SINHRONIZOVANA PRIČA O PRIJATELJSTVU, FILM “VELIKA AVANTURA MAČKE RU” OD ČETVRTKA U BIOSKOPIMA

TOPLA SINHRONIZOVANA PRIČA O PRIJATELJSTVU,
FILM “VELIKA AVANTURA MAČKE RU” OD ČETVRTKA U BIOSKOPIMA

Nastala pre skoro jednog veka iz pera francuskog pisca Ženevoa priča “Velika avantura mačke Ru” stiže 7. septembra u domaće bioskope.

Sinhronizovani film “Velika avantura mačke Ru” (A Cat’s Life) o živahnom gradskom mačetu koje odrasta na krovoima Pariza, a čiji se život potom odvija zajedno sa devojčicom i vlasnicom Klemens u srcu planinskog okruženja, naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 7. septembra.

Film je snimljen prema motivima romana francuskog pisca Morisa Ženevoa (Maurice Genevoix) koji je poučnu i toplu priču o prijateljstvu jednog mačeta i jedne devojčice napisao pre skoro 100 godina. Sada, toliko vremena kasnije reditelj Gijom Mejdačevski, inače poznati filmski stvaralac sa dokumentarnim filmovima o divljim životinjama u svom opusu, od kojih i “Ailovo putovanje” iz 2018., oslikava staru priču Ženevoa ističuči da je film prilagodjen savremenim generacijama.

Kućni ljubimac 21. veka u Francuskoj, u filmu se prikazuje dvostruka mačija strana, te tako i ono mačije “Ako želim” kako je još i autor pisao u knjizi.
Hteo sam da predstavim mačku kakva jeste. Nekada slatka, nekada predator, sposobna da se igra sa svojim plenom, To je ipak životinja koja će uloviti pticu ujutru, a uveče će da prede na vašoj sofi,” zaključuje reditelj Mejdačevski.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top