Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » VLATKO STEFANOVSKI: VIRTUOZ NA GITARI 10. DECEMBRA U MTS DVORANI

VLATKO STEFANOVSKI: VIRTUOZ NA GITARI 10. DECEMBRA U MTS DVORANI

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski održaće svoj solistički koncert 10. decembra u mts Dvorani. Nakon brojnih nastupa u okviru festivala u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, vrsni muzičar ove zime na istom mestu održaće svoj nastup sa njegovim triom.

Stefanovski se u karijeri dugoj skoro 50 godina, kako kroz grupu Leb i sol, tako i u solo karijeri, istakao kao vrsni instrumentalista, te slovi za nekog ko  vešto kombinuje etno džez,  rokenrol, džez fjužn i bluz sa primesama, kako kritičari ocenjuju „makedonske tradicionalne muzike i neparnih ritmova“. Poznat je kao neko ko sve ove zvukove spaja u jedno, te važi za jednog od omiljenih muzičara na našim prostorima.

Poreklom iz Makedonije, Vlatko Stefanovski je rođen  u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio čuveni sastav Leb i sol.

Sa Leb i sol objavio  je 13 albuma i nastupao širom sveta.

Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume,  radio je muziku za film i pozorište,  i saradjivao sa brojnim imenima i orkestrima.

KARTE ZA KONCERT SU U PRODAJI NA MTSDVORANA.RS I NA BLAGAJNI MTS DVORANE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top