Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » KAKVA ŽENSKA!

KAKVA ŽENSKA!

kakva-zenska

„Postoje neki mali ljudi koji donesu velike promene i boljitak, a na njih zaboravimo. U prošlosti se to često dešavalo, naročito ako su ti heroji bili – žene. Naše današnje društvo ne bi izgledalo ovako kako izgleda da nismo imali heroine koje su dale sve ne bi li donele promenu u patrijarhalnu i učmalu sredinu“, navodi Sonja Bajić, jedna od autorki knjige Kakva ženska!

Kakva ženska!

Priče o ženama koje su bile progresivne kada to nije bilo moderno

Kreativni centar svojim izdavanjem knjige Kakva ženska predstavlja priču o ženama u XIX i XX veku koje su ima jako velikog uticaja na naše društvo i koje su mnogo toga učinile, a o kojima se sa druge strane malo zna i koje su pored svojih velikih učinaka na neki način ostale nepoznate javnosti.

Bile su naučnice, umetnice, humanistkinje ili ratnice, izuzetne u svojim oblastima, čija su dela primenljiva i danas, a prave revolucionarke, jer sve što su imale da pokažu i doprinesu napretku- uradile su u vremenu kada su merila društva bila veoma stroga.

A zvale su se Draga Dejanović i Savka Subotić, Ksenija Atanasijević,  Marija Trandafil, Draga Ljočić, Milunka Savić,  Danica Tomić, Draga Spasić,  Jelisaveta Načić, Nadežda Petrović i mnogim drugim imenima.

Autorke knjige Kakva ženska! Priče o ženama koje su bile progresivne kada to nije bilo moderno su sociološkinja Jelena Mitrović i ilustratorka Sonja Bajić. Svežim i inovativnim pristupom toj tematici uspešno su povezale prošlo i savremeno vreme i doprinele tome da knjiga bude zanimljiva svim uzrastima.

Uzrast: 15+
Godina izdanja 2018

Napisala Jelena Mitrović

Ilustrovala Sonja Bajić
Kreativni centar, 2018

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top